Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ|IANOS

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η αγαπημένη συγγραφέας Στέργια Κάββαλου παρουσιάζουν το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 11:00 στον ΙΑΝΟ, το βιβλίο Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής! σε εικονογράφηση Σοφίας Γαλή.

Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και άνω και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παιδικός ΙANOS
Σταδίου 24, ΑΘΗΝΑ

5f14bcdd-3c8d-4558-b142-8b91b05aa741

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Κάρολος είναι μαθητής δημοτικού. Αν νομίζετε ότι ξυπνάει με όρεξη και χαρά να πάει στο σχολείο του, κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι, δεν έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, διαβάζει και είναι και καλός. Το πρόβλημα είναι ο Άγγελος και τα αγγελάκια των μεσαίων θρανίων που τον πειράζουν για το μικρό του όνομα, το γαλατένιο δέρμα του, τα αστεία του γυαλιά. Μια μέρα, αυτά τα γυαλιά σπάνε. Όχι από μόνα τους. Κάποιοι συμμαθητές φροντίζουν γι’ αυτό. Μια, δυο, τρεις και ο Κάρολος αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια στον «ιατρό των ματιών». Και η μία αλήθεια οδηγεί σε άλλες πολλές. Και τις μαθαίνουν όλοι. Η μαμά, η δασκάλα, η διευθύντρια και οι γονείς των μαθητών. Ευτυχώς, γιατί οι στενοχώριες και τα λυπημένα μυστικά καθόλου δεν ταιριάζουν στα μικρά παιδιά. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις εμπιστοσύνης, ο Κάρολος, ο Άγγελος και όλη η τάξη θα γίνουν από απλοί μαθητές συμμαθητές. Γιατί η τάξη είναι ομάδα και οι ομάδες, όπως και τα γλυκά, δένουν μόνο όταν τα υλικά τους είναι ενωμένα.

e3b8f3e4-4036-46e3-8f2c-068292e77df3

Λίγα λόγια για την συγγραφέα: Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα» του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» το 2011. Συμμετείχε στο 1ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας. Ήταν υποψήφια για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014» για την ποιητική της συλλογή Πλαστική Άνοιξη. Είναι απόφοιτος του Cultural Management Μεταπτυχιακού της Παντείου και μέλος του πολιτισμικού σωματείου “Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο: Η Σοφία Γαλή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες (Διεθνείς Σχέσεις) στο Πολιτικό της Νομικής και στη συνέχεια έφυγε για τη Γαλλία όπου σπούδασε Κόμικ & Επικοινωνία (BD/Com) στο EESI (Ecole Européenne Supérieure de l’Image) στην Angoulême. Για δύο χρόνια εργάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικ της Angoulême. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα συμμετείχε σε εκθέσεις γύρω από τα κόμικ και την παιδική εικονογράφηση. Εικονογραφήσεις της έχουν εκτεθεί στη Διεθνή Έκθεση παιδικού βιβλίου στην Μπολόνια («Spotlight on Reading», 2014) ενώ έχει διακριθεί και στον διεθνή διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου KEY COLOURS στην πόλη Hasselt του Βελγίου, το 2014, καθώς η συμμετοχή της επιλέχτηκε ως μία από τις εννιά υποψηφιότητες για το βραβείο της πόλης για τον καλύτερο εικονογράφο.

Leave a Reply