ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑKΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ MYPLACE ΚΟΛΩΝΑΚΙ

O δράκος Κυριάκος μάς προσκαλεί στα γενέθλιά του το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο myplayce (Δεινοκράτους 85, Κολωνάκι).

Το πάρτι θα έχει τη Λένα για αφηγήτρια, τη Λήδα για ζωγραφηγήτρια, μπαλόνια, τούρτα, γλυκά, μέχρι και φτερά!

Τι προβλήματα μπορεί να σου προκαλέσει ένα σπάνιο χάρισμα, όπως το να βγάζεις φωτιές από το στόμα;
Πώς αισθάνεσαι όταν νομίζεις ότι έχεις γίνει ρεζίλι στους καλύτερούς σου φίλους αναγκάζοντάς τους… να φάνε κάρβουνο αντί για τούρτα;
Πόσο σημαντική είναι η δύναμη της φιλίας ακόμα και ανάμεσα σε έναν δράκο, μια φώκια, έναν βάτραχο και μία αλεπού;
Πώς η αγάπη μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις λύσεις στα προβλήματά σου ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι άλυτα;
Παρακολουθήστε τον δράκο Κυριάκο στα πρώτα του γενέθλια για να βρείτε τις απαντήσεις!

Το βιβλίο Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου της Λένας Βλασταρά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Captainbook.gr σε εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση

12705665_1068538746530606_3837796584510170908_n

Η Λένα Βλασταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε ψάχνει να βρει τρόπους να φύγει από αυτή την πόλη. Ένας από αυτούς είναι τα διηγήματα και τα παραμύθια. Ο πρώτος της φίλος ήταν ένα βιβλίο. Είχε μάλιστα και ονοματεπώνυμο: Όλιβερ Τουίστ. Από τότε έκανε κι άλλους πολλούς φίλους-βιβλία µε αποτέλεσμα σήμερα να ζει και να εργάζεται ανάμεσά τους. Δεν ξέρει πώς ακριβώς ξεκίνησε να γράφει ιστορίες. Ίσως επειδή της είναι πολύ πιο εύκολο από το να μιλάει. Από το 2001 αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Το 2009 πήρε το Α΄ Βραβείο Διηγήματος στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος του diavasame.gr και το διήγημά της «Τα εισιτήρια» δημοσιεύτηκε στη συλλογή διηγημάτων «19 νέα βήματα». «Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου» είναι το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι.

Η Λήδα Βαρβαρούση µε πολλή χαρά βοήθησε τον δράκο Κυριάκο να σβήσει τα κεράκια του και εκείνος την κέρασε τούρτα! Η Λήδα γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε που θυμάται τον εαυτό της ζωγραφίζει και γράφει. Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει μανιωδώς παραμύθια και ήρωες. Έτσι βρέθηκε να έχει εικονογραφήσει 200 “ολόκληρα” παιδικά βιβλία και να έχει γράψει 15 από αυτά! Μετά της άρεσε να ζωγραφίζει ιστορίες πάνω σε μεγάλα χαρτιά και τον τελευταίο καιρό τις ζωγραφίζει και στους τοίχους! Το 2006 πήρε το A΄Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center – Sofia Bulgaria, για το βιβλίο της «Ένα σκουλήκι …µε φτερά!», επίσης εικονογράφησε το αναγνωστικό της Α΄ δημοτικού «Η γλώσσα µου» και το σχολικό λεξικό της Α΄, Β΄ και Γ΄ δημοτικού. Με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα έχει κάνει 2 βιβλία. Πολλές γνωστές παιδικές σειρές και λογοτεχνικοί ήρωές της κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι υποψήφια εικονογράφος για το Βραβείο Andersen IBBY 2016. 

Leave a Reply