ΕΝΑΣ… ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, αφιερώνει τη «θεματική βραδιά» του Μαΐου στους μικρούς του επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια δραματοποιημένη αφήγηση του Παραμυθιού Ντορεμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά Ο Ιπτάμενος Δίσκος.

trivizas3

Ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης και μια πατάτα βρίσκουν την ευκαιρία να δραπετεύσουν από την κουζίνα, για ένα ταξίδι πέρα από τον πλανήτη μας σε μαγευτικά τοπία του σύμπαντος.Οδηγός τους, ένας δίσκος…ιπτάμενος!

Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη θα παίξουν ένα παιχνίδι ρέμπους. Μέσα από το παιχνίδι των εικόνων γίνονται αφηγητές αλλά και συνταξιδιώτες σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις!

Ακολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο «Δωρίδη» και αναγνώριση των αστερισμών στον υπαίθριο χώρο του λόφου της Πνύκας.

Στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, μπορούν να συμμετέχουν έως 60 άτομα.Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η προαγορά εισιτηρίων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

0003790_195

Πληροφορίες: 210 3490160

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Πότε: Σάββατο, 7 Μαΐου 2016, στις 8 μ.μ.

Πού: Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο

Leave a Reply