ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μουΟι εκδόσεις Μίνωας και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το 12 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 το βιβλίο Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου της Ιωάννας Μπαμπέτα.

Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παιχνίδια και τα παιδιά θα φτιάξουν ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα ή τον δάσκαλό τους.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα «Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου», εικονογραφημένο από τη Λίλα Καλογερή. Ένα τρυφερό βιβλίο για το πραγματικό νόημα των δώρων που είναι αληθινά μόνο όταν ετοιμάζονται με αγάπη… Κάθε πρωί όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει. Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά;

mpampeta_iwanna_1Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας KosVoice. Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Ελληνική Γνώμη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν: Λέξη σαν μύγα, Οι άθλοι του Ηρακλή, Οι 12 θεοί του Ολύμπου, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία, Οι άθλοι του Θησέα, Δαίδαλος και Ίκαρος, Ο Πάρις και ωραία Ελένη, Ο Δούρειος Ίππος, Οδύσσεια, The 12 Gods of Olympus, The labors of Hercules.

Leave a Reply