ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ

Το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος καλούν τα παιδιά στην παρουσίαση των βιβλίων “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες” και “Από τη γη στη σελήνη”. Τα βιβλία είναι τα πρώτα της σειράς Μικρά Ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που διασκευάζει τις αγαπημένες κλασικές ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα και τις γνωρίζει στους πολύ μικρούς αναγνώστες.

Παρέα με το συγγραφέα και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή θα ταξιδέψουμε στη φαντασία του μεγάλου δημιουργού Ιούλιου Βερν. Θα κάνουμε, ζωγραφίζοντας με το ρολόι στο χέρι, το γύρο του κόσμου και αν προλάβουμε και κερδίσουμε το στοίχημα, τότε θα ταξιδέψουμε και ακόμη πιο μακριά, μέχρι το φεγγάρι!

Πότε: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 12:00… ακριβώς!

Πού: Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

papatheodoulou
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ: Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς! Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς! Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς! Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα! Αγαπημένο κλασικό έργο που διασκευάζεται για πρώτη φορά για τόσο μικρά παιδιά.

SELHNH

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ: «Τί ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς… Ξέρω καλά τη δουλεία μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα’ φτιαχνα καλύτερα απ’ όλους…». Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα. Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!

Leave a Reply