ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑ ΣΕ ΠΟΥΛΙ

Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλίΠώς μπορείς να μιλήσεις στα μικρά παιδιά για τη δύναμη του έρωτα; Πώς μπορείς να τους εξηγήσεις ότι η αγάπη καταφέρνει να σε μεταμορφώσει; Η Γαλλίδα συγγραφέας Ingrid Chabbert το κατορθώνει εξαιρετικά επιτυχημένα, χωρίς πολλά λόγια, μέσα από το βιβλίο της “Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί” με αρωγό της την εικονογράφηση του Ισπανού καλλιτέχνη Guridi Raul.

Το βιβλίο “Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί” είναι μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για την αγάπη που, όταν είναι πολύ δυνατή, μας μεταμορφώνει και έπειτα μας απελευθερώνει. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Μαρίας Παπαγιάννη.

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, την ημέρα που άρχισε το σχολείο ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Ερωτεύτηκε τη Φωτεινή, που αγαπούσε τα πουλιά. Κι αφού εκείνη αγαπούσε τα πουλιά, μεταμορφώθηκε κι ο ήρωάς μας σε πουλί για να της τραβήξει την προσοχή. Κι ας ήταν δύσκολο να παίζει μπάλα και να σκαρφαλώνει στα δέντρα. Κι ας γελούσαν μαζί του τα άλλα παιδιά. Εκείνος ήθελε να είναι ένα από τα πουλιά που αγαπούσε η αγάπη του. Κι εκείνη, τελικά, τον πρόσεξε. Η προσπάθειά του, λοιπόν, άξιζε τον κόπο. Και δεν χρειαζόταν πλέον να είναι πουλί… Ξαναέγινε αγόρι. Και πέταξε!

Leave a Reply