ΘΩΜΑΣ Q.BIT: ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

thomas qbit

Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Θωμάς Q.BIT: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για νέους κάθε ηλικίας, με θέμα την ηλεκτρονική πραγματικότητα και την αληθινή πραγματικότητα σε σχέση με τον χρόνο, τα μυστήρια του κύκλου της ζωής, τον θάνατο.

Θωμάς Q.BIT: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου– Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Θωμάς, μαθητής λυκείου, προκαλεί ως χάκερ τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών! Συλλαμβάνεται, αλλά τους πείθει να τον εντάξουν στη Μυστική Πειραματική Ομάδα Καινοτομιών. Στόχος του να δοκιμάσει το νέο «παιχνίδι» με τον κωδικό «Εγώ παίζω μόνος».

Το παιχνίδι αυτό τον μεταφέρει στο 1944, στο χωριό της φίλης του Χριστίνας, όπως ακριβώς το είχε περιγράψει σε μια έκθεσή της για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Εκεί τον υποδέχεται η Έφη, ένα κορίτσι στην ηλικία του, που δεν είναι άλλη από την προγιαγιά της φίλης του. Χωρίς να ξέρει αν έχει μεταφερθεί στον χρόνο ή ζει σε ένα προηγμένο πλαίσιο εικονικής πραγματικότητας, μαζί με την Έφη και τη Ράνια, μια μικρή εβραιοπούλα που κρύβεται εκεί, θα ενταχθούν στις ομάδες παιδιών που πολεμούν στην Εθνική Αντίσταση.

Θα καταλάβει τι είναι ζωή και τι θάνατος κι από εικονικός πολεμιστής θα γίνει πραγματικός. Η αυτοθυσία του θείου της Έφης για να τον σώσει τον συγκλονίζει. Το ταξίδι αυτό δεν είναι παρά μια μύησή του στα μεγάλα μυστήρια της ζωής. Επιστρέφοντας στο σήμερα, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Συγκεντρώνει όσες πληροφορίες μπορεί και ταξιδεύει και πάλι στο Κλωνάρι. Εκεί συναντά την ενενηντάχρονη Έφη που του αποδεικνύει πόσο σχετικός μπορεί να είναι ο χρόνος. Μια σειρά ανατροπών και αποκαλύψεων θα τον οδηγήσει και πάλι σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Στο Παρίσι του 19ου αιώνα.

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ Ν’ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;

iliopoulos

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, βραβευμένος συγγραφέας βιβλίων για εφήβους και νέους, μετά τα Το ξύπνημα της φράουλας (1997), Έτοιμος από καιρό (2000)Βραβείο Γ.Λ.Σ., Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι (2003) – Βραβείο περιοδικού Διαβάζω, Από Μικέλε προς Φώτη (με τον Λουτσιάνο Κομίντα) (2004), ταυτόχρονη έκδοση σε Ελλάδα και Ιταλία και αργότερα σε Γερμανία και Ισπανία, Παίξε το ανάποδα (2008) – Βραβείο Γ.Λ.Σ., κυκλοφορεί και στη Σερβία, Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (2011)Εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου), επιστρέφει με το νέο του βιβλίο Θωμάς Q.BIT: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου. 

Leave a Reply