ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστεΦτερνίσματα, βήχας, μύτες που τρέχουν, φτυσίματα, βρομιές; Πράγματα καθημερινά. Ποτέ δεν είναι νωρίς για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα μικρόβια, για να τους δείξουμε τρόπους να μένουν καθαρά και υγιή. Τώρα, μάλιστα, με τον κορονοϊό, που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην τα ενημερώσουμε σωστά και έγκαιρα, ώστε να προστατευτούν! Και ένα βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος προσέγγισής τους για θέματα που τους είναι ακόμα άγνωστα ή δυσνόητα. Προτείνουμε, λοιπόν, “Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε”, της Elizabeth Verdick, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στη γνωστή long seller σειρά συμπεριφοράς δεν είναι για.

Με απλές φράσεις και διασκεδαστικές εικόνες το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά πότε, γιατί και πώς πλένουμε τα χέρια μας. Άλλωστε, το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια και να τα εμποδίσουμε να εξαπλωθούν.

“Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε” είναι ένα βιβλίο για να το… μοιραζόμαστε: το διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό, οπουδήποτε ζουν, συγκεντρώνονται και παίζουν παιδιά. Καλή ανάγνωση και μακριά από κορονοϊούς!

Leave a Reply