ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ

Fun-Reading-Activities-For-KidsΣου έχει τύχει ποτέ να ξεκινήσεις ένα βιβλίο και να μη σου αρέσει και να θέλεις να το σταματήσεις; Εμένα μου έχει τύχει!

Σου έχει τύχει να μη σου αρέσουν οι εικόνες; Εμένα συνήθως όχι… συνήθως διαλέγω ένα βιβλίο επειδή μου αρέσουν οι εικόνες του! Είναι σαν να μου λένε «πάρε με!» Ή να σου αρέσουν οι εικόνες αλλά όχι η ιστορία του; Ε, αυτό, ναι!

Και τι κάνεις τότε;

Εγώ συνήθως του δίνω μια ακόμα ευκαιρία. Τις περισσότερες φορές τελικά το διαβάζω. Όμως υπάρχουν φορές που σταματάω… Και, πίστεψέ με, αυτό δεν πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ!

Όπως δε μας αρέσουν όλα τα φαγητά ή όλα τα χρώματα, έτσι γίνεται και με τα βιβλία.

Πριν από λίγο καιρό, ανακάλυψα ότι έχω έναν φίλο που σχεδόν κανένα βιβλίο δεν αρέσει και στους δύο μας! Όσα αρέσουν σε μένα, εκείνος τα βαριέται και ανάποδα.

Συμβαίνουν αυτά! Άλλωστε είμαστε διαφορετικοί οπότε έχουμε άλλα γούστα ο καθένας!

Το πιο ωραίο, όμως, απ’ όλα είναι τα βιβλία που δε θέλω να τελειώσουν ΠΟΤΕ! Αυτά, τα παίρνω μαζί μου παντού! Τα διαβάζω στο κρεβάτι μου, στη θάλασσα, στην τουαλέτα (ναι, μην γελάς! Εκεί, έχει πάντα ησυχία και ποτέ δε σε ενοχλούν!)…

Αυτά τα βιβλία μου αρέσει να τα διαβάζω ξανά και ξανά, να τα σημειώνω και να βάζω αυτοκόλλητα στις αγαπημένες μου σελίδες! Έχω μια μεγάλη λίστα από τέτοια! Τα έχω σε ένα ξεχωριστό ράφι στη βιβλιοθήκη μου και κάθε τόσο τα ξεφυλλίζω!

Εσένα, ποια είναι η λίστα με τα αγαπημένα σου βιβλία;

Η Μαριάννα Κουμαριανού είναι παιδαγωγός και συγγραφέας. 

Tags: