ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ”

SERAFINA_01_MANDYAS_CVR_FRONT“Ποτέ μην μπεις βαθιά μέσα στο δάσος, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι εκεί, και σκοτεινοί και φωτεινοί, που μπορούν να παγιδέψουν την ψυχή σου”. Το πρώτο βιβλίο της σειράς του Robert Beatly με πρωταγωνίστρια τη Σεραφίνα, με τίτλο “Η Σεραφίνα και ο μαύρος μανδύας” μόλις κυκλοφόρησε και στη χώρα μας από τα Ελληνικά Γράμματα και ο Δημήτρης το προμηθεύτηκε άμεσα καθώς τώρα περνάει μια φάση ανάγνωσης ατμοσφαιρικών βιβλίων γεμάτων με ιστορία, μυστήριο και μαγεία. Α

υτά τα τρία που συνδυάζει “Η Σεραφίνα και ο μαύρος μανδύας”. Καθώς, όμως, το διάβαζε, εμφανίστηκε ένα κορίτσι με μαύρο μανδύα και του το βούτηξε και -να μη σας τα πολυλογώ- ως συνήθως έγινε χαμός! Βέβαια, η μικρή με τον μαύρο μανδύα, αφού φωτογραφήθηκε θριαμβολογώντας και αφού το ξεφύλλισε και μάλλον φοβήθηκε λιγάκι, παρέδωσε το βιβλίο στον κάτοχό του, βάζοντάς το στην to read λίστα της για 1-2 χρόνια μετά!

serafina
Ποια είναι, όμως, η Σεραφίνα; Η 12χρονη Σεραφίνα δεν είχε ποτέ κανέναν λόγο να παρακούσει τον μπαμπά της και να μπει σε περιπέτειες μακριά από την Έπαυλη Μπίλτμορ. Άλλωστε υπήρχαν αμέτρητα μέρη για να εξερευνήσει μέσα στο πελώριο αρχοντικό του 19ου αιώνα, ιδιοκτησία της οικογένειας Βάντερμπιλτ. Το μόνο που έπρεπε να προσέχει ήταν να μην τη δει κανείς. Κανείς από τους αριστοκρατικούς ενοίκους των επάνω ορόφων δεν γνωρίζει την ύπαρξή της. Εκείνη και ο μπαμπάς της, συντηρητής του μηχανικού εξοπλισμού της έπαυλης, ζουν κρυφά στο υπόγειο.

«Οι Βάντερμπιλτ είναι καλοί άνθρωποι, Σέρα», της είχε πει ο μπαμπάς της, «αλλά δεν είναι σαν κι εμάς. Όταν έρχονται προς τα εδώ, θα εξαφανίζεσαι. Δεν θα αφήσεις ποτέ κανέναν να σε δει…»

Η Σεραφίνα έχει γίνει ειδική στο να κινείται απαρατήρητη, όχι μόνο για να παγιδεύει αρουραίους στο υπόγειο αλλά και για να αποφεύγει ανθρώπους. Κανείς δεν την έχει προσέξει καθώς παρατηρεί τους καλεσμένους με τις υπέροχες άμαξες ή καθώς διαβάζει βιβλία μέσα στην Αίθουσα με τις Βιβλιοθήκες του κυρίου Βάντερμπιλτ. Το σκοτάδι και οι σκιές είναι οι καλύτεροι φίλοι της. Έτσι είναι η μόνη που γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης, ο υπεύθυνος για την ξαφνική εξαφάνιση παιδιών στο Μπίλτμορ: μια δαιμονισμένη ανδρική φιγούρα με μαύρο μανδύα που παραμονεύει τις νύχτες στους διαδρόμους της έπαυλης. Αφότου η ίδια κατάφερε να του ξεφύγει, διακινδυνεύει τα πάντα ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Μπρέινταν Βάντερμπιλτ, τον νεαρό μοναχικό ανιψιό των ιδιοκτητών της έπαυλης.

Οι δυο τους πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα του Άνδρα με τον Μαύρο Μανδύα… πριν οι «δυνάμεις του κακού» εξαφανίσουν όλα τα παιδιά. Η αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί τη Σεραφίνα βαθιά μέσα στο σκοτεινό και απειλητικό δάσος, στο οποίο της έχουν απαγορεύσει να πηγαίνει. Εκεί θα ανακαλύψει μια ξεχασμένη μαγική κληρονομιά που συνδέεται άρρηκτα με τη δική της παράξενη ταυτότητα. Στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά, η Σεραφίνα θα βρει τις απαντήσεις που θα φωτίσουν το μυστήριο και του δικού της παρελθόντος. Μετά από αυτή την περιπέτεια, η Σεραφίνα «ήξερε καλά πια πως στον κόσμο μπορεί να υπήρχαν σκοτεινές δυνάμεις πολύ πιο επικίνδυνες από όσο μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ωστόσο υπήρχαν επίσης και φωτεινές». Και «ήξερε πως η μοίρα της δεν οριζόταν από το πώς ή το πού είχε γεννηθεί αλλά από τις επιλογές που θα έκανε, καθώς και τις μάχες που θα επέλεγε να δώσει».

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το βιβλίο “Η Σεραφίνα και ο μαύρος μανδύας”, μαζί με τις περιπέτειες και το έντονο μυστήριο που περιβάλλουν τη Σεραφίνα, αποτυπώνει και τις συνήθειες της αστικής τάξης του 19ου αιώνα και τον ειδυλλιακό τρόπο ζωής των αστών που κατοικούσαν στην αμερικανική εξοχή, όπως στην επιβλητική Έπαυλη Μπίλτμορ και τη μοναδική δασοσκέπαστη κοιλάδα του ποταμού Φρεντς Μπροντ στα απέραντα βουνά της Βόρειας Καρολίνας.

Απολαυστικό για αναγνώστες 9-10+, αλλά και για φαν του είδους κάθε ηλικίας. Ας πούμε, εγώ το τέλειωσα σε 2 ώρες και περιμένω το επόμενο της σειράς 😉

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του βιβλίου “Η Σεραφίνα και ο μαύρος μανδύας”.

Ο Ρόμπερτ Μπίτι ζει στο Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα μαζί με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή, αλλά στο παρελθόν υπήρξε πρωτοπόρος του cloud computing, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Plex Systems, συνιδρυτής της www.beatty-robotics.com και διευθυντής του περιοδικού Narrative.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Έπαυλης Μπίλτμορ (Biltmore Estate) και δείτε τα μέρη όπου ζούσε η Σεραφίνα: το πελώριο υπόγειο, τον Χειμωνιάτικο Κήπο, την Αίθουσα με τις Βιβλιοθήκες, το δωμάτιο του Μπρέινταν, τον δαιδαλώδη κήπο, την αρχή του δάσους και πολλά πολλά μέρη ακόμη. www.biltmore.com

No Responses

Leave a Reply