ΓΙΝΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Με αφορμή την Ώρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο το Μαρτίου, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει το εργαστήριο οικολογίας για γονείς και παιδιά 7-12 ετών “Γίνε πράκτορας του πλανήτη”, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη. 

Είστε γονείς;
Ας το παραδεχτούμε: οι ενήλικες δεν συμπεριφερόμαστε πάντα με τον καλύτερο τρόπο στον πλανήτη. Ο διακόπτης της τηλεόρασης που είναι μακριά και πού να σηκωνόμαστε, η ανακύκλωση που θέλει άλλο κάδο και πού να τρέχουμε, η κομποστοποίηση που ακούγεται σαν πολύ μπερδεμένη διαδικασία (και είναι καν πραγματική λέξη;)… Ναι, δεν είμαστε δυστυχώς πάντα υπόδειγμα οικολογικής συμπεριφοράς! 
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τώρα κάποιοι που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Τα παιδιά! Ναι, καλά ακούσατε, τα παιδιά.
Ελάτε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πώς οι μικρότεροι μπορούν να σώσουν τον πλανήτη με τη βοήθειά σας, ξεκινώντας από το σπίτι. Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν ως Πράκτορες του Πλανήτη και θα εκπαιδεύσουν εσάς. Ένα βιβλίο, μερικά παιχνίδια και πολλές ιδέες σάς περιμένουν για να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να παίξετε και να ανακαλύψετε πώς να κάνετε πιο «πράσινη» την καθημερινότητα στο σπίτι.

Είσαι παιδί;
Ναι, σε εσένα μιλάω! Βέβαια, εσένα ακριβώς εννοώ, μην απορείς! Ξέρουμε ότι έχεις φοβερές ιδέες και ότι γνωρίζεις πολλά για τον πλανήτη και τα προβλήματά του. Ξέρεις τι μπαίνει στην ανακύκλωση, θυμάσαι να σβήνεις τα φώτα, και κάνεις ποδήλατο αντί να οδηγείς αυτοκίνητο. Όμως οι περισσότεροι μεγάλοι δεν είναι έτσι! Και μη σου πω ότι σχεδόν ποτέ δε σε ακούνε… Ήρθε η ώρα λοιπόν αυτό να αλλάξει. Τολμάς να γίνεις Πράκτορας του Πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε σε χρειαζόμαστε σε μια ειδική συνάντηση. Μην έρθεις όμως μόνος. Φέρε μαζί σου τον διστακτικό γονιό σου. Θα εκπαιδευτείς ως Πράκτορας του Πλανήτη, θα εκπαιδεύσεις έναν μεγάλο, και μαζί θα προσπαθήσετε να νικήσετε την οικογένεια Τεμπελχανά και να προστατέψετε τον πλανήτη!

Πού: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Πότε: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 12:30 το μεσημέρι

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά)

0008152_195

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τολμάς να αναλάβεις μια μυστήρια, άκρως απόρρητη αποστολή γεμάτη εκπλήξεις; Είσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι όχι, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Αν πάλι η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Άνοιξέ το όμως με μεγάλη προσοχή. Γιατί η ζωή σου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…Ένα βιβλίο με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένο προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέως και της ομάδας της. Έξυπνο και αστείο κείμενο, καλή μυθοπλασία, πρωτοποριακό στήσιμο του ίδιου του βιβλίου και πολύ μοντέρνα εικονογράφηση από τον Στέφανο Κολιτσιδόπουλο. 

Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε τη ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη», με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org

Leave a Reply