ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΠΑΙΖΟΥΜΕ;» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

96287042_1090161774717358_1203645893006327808_nΠαίζουμε; Το νέο βιβλίο της Σοφίας Πανίδου (κείμενο) και της Ντανιέλας Σταματιάδη (εικονογράφηση) έχει πρωταγωνιστή τον Πυξ, ένα παράξενο, πιθανόν εξωγήινο πλάσμα, μικρό σε ηλικία που θέλει να παίξει με τα παιδιά στη Γη. Όμως μπερδεύεται. Γιατί τα παιχνίδια διαχωρίζονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα; Κι αν ισχύουν οι διαχωρισμοί, γιατί η πραγματικότητα τους διαψεύδει; Γιατί τα αγόρια παίζουν ό,τι δεν «πρέπει» να παίξουν και γιατί το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια; Κι ο Πυξ γιατί πρέπει να επιλέξει;

Clipboard01

Αυτό το πανέξυπνο εικονογραφημένο βιβλίο αναδεικνύει την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας από μικρή ηλικία, με όχημα το παιχνίδι, τον ύμνο του οποίου πλέκουν συγγραφέας και εικονογράφος! Ας αφήσουμε, λοιπόν, εμείς οι μεγάλοι [γιατί εμάς ακούν και μιμούνται τα παιδιά] τις ανόητες, στερεοτυπικές και παρωχημένες διακρίσεις και ας θυμόμαστε πως το μόνο που θέλει πραγματικά ένα παιδί είναι να παίξει ελεύθερο μαζί με τους αγαπημένους του φίλους.

Παίζουμε;

httpsepbooks.grdatafilesguide2118

Πανίδου Σοφία

Η Σοφία Πανίδου σπούδασε στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με αντικείμενο τις Επιστήμες της Αγωγής και κατεύθυνση «Δημιουργική γραφή και εκδοτική παραγωγή για το παιδί». Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. Γράφει στίχους και βιβλία για παιδιά. Ζει στη Θεσσαλονίκη και υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση.

guide1343

Σταματιάδη Ντανιέλα

Η Ντανιέλα Σταματιάδη αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών και έκτοτε ζωγραφίζει παραμύθια. Λατρεύει τα ταξίδια, το καλό φαγητό και της αρέσουν οι εκθέσεις. Πού και πού, μας διδάσκει ζωγραφικές και χρώματα.

Παίζουμε;

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο