ΜΙΚΡΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Μικρές Νυχτερινές ΙστορίεςΑπό τις εκδόσεις Μάρτης κυκλοφορεί το βιβλίο “Μικρές Νυχτερινές Ιστορίες”, της Kitty Crowther, σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

«Μαμά, πες μου τρεις ιστορίες», λέει το αρκουδάκι. «Τρεις ιστορίες!» ξαφνιάζεται η μαμά αρκούδα. «Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ. Είπα τρία παρακαλώ!»

Μικρές νυχτερινές ιστορίες γεμάτες μαγεία και καλοσύνη μας ταξιδεύουν στο ονειρικό σύμπαν της βραβευμένης με το Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) Βελγίδας δημιουργού.

«Στον κόσμο της η πύλη μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι διάπλατα ανοικτή. Απευθύνεται στον αναγνώστη ευγενικά και προσωπικά, γεγονός που ασκεί ουσιαστική επίδραση πάνω του. Με βαθύτατη έγνοια και κατανόηση προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναδεικνύει τρόπους με τους οποίους η αδυναμία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη. Ο ανθρωπισμός και η ενσυναίσθηση χαρακτηρίζουν και διαπερνούν την τέχνη της».

Η Κίτι Κράουθερ γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες. Συγγραφέας και εικονογράφος βιβλίων για παιδιά, τιμήθηκε το 2010 για το έργο της με το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν (ALMA) τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας δημιουργός παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως.

Leave a Reply