ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ|Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δουλεύοντας ως ψυχοθεραπεύτρια, έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη με διάφορες σχεσιακές ανάγκες, των οποίων η μη ικανοποίηση στερεί  την λειτουργικότητα ανθρώπων που ζητούν βοήθεια, στα πλαίσια της θεραπείας.

Πολλά ζευγάρια που ζητούν την βοήθεια μου έρχονται συνήθως εγκλωβισμένα σε ένα φαύλο κύκλο διαπληκτισμών και αλληλοκατηγοριών. Τις περισσότερες φορές, αφού έχει δουλέψει στο πλαίσιο των συνεδριών ικανοποιητικά και με υπομονή, το ζευγάρι, είναι ικανό να δει τι κρύβεται πίσω απο τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της συμπεριφοράς του ενός και του άλλου. Τα ζητήματα των σχέσεων, βέβαια, δεν επιλύονται και τόσο εύκολα αλλά βοηθά η μάτια του ψυχοθεραπευτή, ώστε να νοηματοδοτήσει τις συμπεριφορές των εμπλεκομένων.

Ο John Karter είχε την ιδέα να δημιουργήσει  έναν πρακτικό οδηγό που αναφέρεται στην Ψυχολογία των Σχέσεων έτσι ώστε να έχουμε έναν μπούσουλα, πλέοντας στον ωκεανό της συνύπαρξης. Πρόκειται για έναν οδηγό που:

•διαβάζοντας τον, ξυπνά μέσα μας προβληματισμούς  και σκέψεις.
•βοηθά να κατανοήσουμε πολλά θέματα που αφορούν τη σχέση μας.
•μας ωθεί να αναζητήσουμε νέους και πιο υγιείς τρόπους επικοινωνίας με τους ανθρώπους που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.
•μέσα απο πρακτικές συμβουλές, ανάγνωση περιπτώσεων και ασκήσεις, μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να σκεφτούμε σε σχεση με την ποιότητα και την λειτουργικότητα των σχέσεων μας.

13474065_980040215436732_438353383_n

Αν είστε έτοιμος/ έτοιμη να κοιτάξετε μέσα στη σχέση σας τότε αυτό το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ώστε να ξεκινήσετε την διαδικασία. Καλή σας ανάγνωση!

Το βιβλίο “Η ψυχολογία των σχέσεων”, του John Carter κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply