ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Τζούλια ΝτόναλντσονΤρία νέα παραμύθια της Τζούλια Ντόναλντσον μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Πατάκη!

11952

– Η ντετέκτιβ Ανιές

Εικονογράφηση: Σάρα Ότζιλβι

Σνιφ, σνιφ, σνιφ – η ντετέκτιβ Ανιές όλα ήθελε να τ’ αναλύσει, μυστήριο δεν άφηνε που να μη βρει τη λύση!

Η Ανιές, η σκυλίτσα του Πέτρου, έχει τη μοναδική ικανότητα να ανιχνεύει όλες τις μυρωδιές. Άλλοτε ψάχνει να βρει μια χαμένη κάλτσα, άλλοτε μια χαμένη μπάλα κι άλλοτε ανιχνεύει μυρωδιές που έρχονται από πολύ μακριά. Κάθε Τρίτη ο Πέτρος την παίρνει μαζί του στο σχολείο κι αυτή ακούει τα παραμύθια που της διαβάζουν τα παιδιά. Μια Τρίτη, όμως, ανακαλύπτουν ότι λείπουν όλα τα βιβλία από την τάξη. Ποιος μπορεί να τα έκλεψε και γιατί; Η ντετέκτιβ Ανιές δε θα αργήσει να βρει τον δράστη…

Μια υπέροχη ιστορία για την ανάγνωση, τις βιβλιοθήκες και τη σχέση ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και την ιδιαίτερη σκυλίτσα του. Από την ασύγκριτη Τζούλια Ντόναλντσον και τη βραβευμένη εικονογράφο Σάρα Ότζιλβι.

– Χωράει, δε χωράει

Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ

«Γερο-σοφέ, βοήθα με! Με βλέπεις, δε χωράω, βήμα να κάνω δεν μπορώ, δεν έχω πού να πάω!»

Η γιαγιά δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με το σπίτι της. Είναι πολύ μικρό και δεν τη χωράει. Ο γερο-σοφός τη συμβουλεύει να γεμίσει το σπίτι της με άτακτα ζωάκια…

«Όσοι το διάβασαν έσκασαν στα γέλια και μετά ήθελαν να το διαβάσουν ξανά και ξανά».- Guardian

– H φάλαινα και το σαλιγκάρι

Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ

«Αχ, πόσο θα ’θελα στη θάλασσα να ταξιδέψω» είπε το σαλιγκάρι. Ένα σαλιγκάρι ξεκινάει να γνωρίσει τον κόσμο πάνω στην ουρά της φάλαινας. Όταν όμως η φάλαινα εξοκείλει στα ρηχά, το σαλιγκάρι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τη σώσει. Πανέξυπνο και δυνατό, σοφό και ανατρεπτικό.

6121366_orig

Τζούλια Ντόναλντσον, η ταλαντούχα και πολυαγαπημένη Βρετανίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1948. Την περίοδο 2011-2013 υπήρξε Πρέσβειρα Παιδικού Βιβλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωστότερο βιβλίο της είναι το πολυβραβευμένο Γκρούφαλο, που έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 70 γλώσσες και είναι η ιστορία ενός μικρού έξυπνου ποντικού κι ενός φανταστικού τέρατος. Εκτός από παιδικά βιβλία, γράφει και θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, ποιήματα και τραγούδια.

Δεν πρόκειται για απλά παραμύθια, για μια απλή αφήγηση, γιατί έχουν μέσα τους ένα πλήθος πραγμάτων: συναισθήματα, καλοσύνη, ανταπόδοση, ζώα, μάγισσες, δράκους, ανατροπή, χιούμορ. Όλα αυτά που αγαπάς να διακρίνεις σε παιδικά βιβλία και σε παίρνουν μαζί τους διαβάζοντας τα.

Το 2011 της απονεμήθηκε ο βασιλικός τίτλος ΜΒΕ για τις υπηρεσίες της στη λογοτεχνία και ο τιμητικός τίτλος Children’s Laureate (Βραβευμένος Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων). 

Επισκεφθείτε τη σελίδα της http://www.juliadonaldson.co.uk/

Βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδ. Πατάκη: Το ΤρολΤο Μικρό Γκρούφαλο10η ειδική επετειακή έκδοσηΖωγραφίζω παρέα με το Γκρούφαλο,  Παιχνίδια παρέα με το ΓκρούφαλοΗ ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία,Μια σκούπα, μα τι σκούπα!, Ο Ανίκητος ο Μάγος, Το Γκρούφαλο, βιβλίο με ήχους, Το Γκρούφαλο, 15η ειδική επετειακή έκδοση, Η ντετέκτιβ Ανιές,  Χωράει, δε χωράει, H φάλαινα και το σαλιγκάρι

Leave a Reply