ΤΟ ΓΚΡΟΤΛΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Το ΓκρότλινΑπό τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο νέο παραμύθι του Benji Davies Το Γκρότλιν (The Grotlyn). Ένα μοναδικά εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 4 ετών, γεμάτο μυστήριο και αγωνία από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Ο Νόι και η φάλαινα, Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα, Το νησί του παππού, Φίλοι στον λόφο και της αγαπημένης σειράς του Αρκουδάκου.

Πάει για ύπνο η Ρουμπίνη

μα στο μυαλό της έχει μείνει

ένα τραγούδι που με τρόμο

να παίζουν άκουσε στον δρόμο.

 

Το Γκρότλιν σπίτι σου τα βράδια

στριφογυρίζει στα σκοτάδια…

Μα πρόσεχε, μην μπερδευτείς!

Το μάτι βλέπει, ό,τι σκεφτείς.

Ποιο είναι το μυστηριώδες Γκρότλιν; Τι είδους πλάσμα είναι αυτό που τριγυρίζει σε όλη την πόλη, φοβίζοντας όλους στο πέρασμά του; Ο Benji Davies, στο ολοκαίνουργιο βιβλίο του, παρουσιάζει μια ατμοσφαιρική ιστορία με ομοιοκαταληξίες και πολλούς χαρακτήρες που θα επιβεβαιώσει με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο τη φράση «τα φαινόμενα απατούν».

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου “Το Γκρότλιν” εδώ

Benji Davies

Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, Ο Νόι και η φάλαινα τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο του, Το νησί του παππού, κέρδισε το AOI World Illustration Awards 2015, το Children’s Books Professional, το Sainsbury’s Picture Book Award και το-Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο, και έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Νίνα. Περισσότερα για τον Benji Davies και τα βιβλία του θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply