Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ”

88241884_10157465285093924_8475135549311549440_nΗ σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ από τον Φίλιππο Μανδηλαρά και τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, αφού με απλό και κατανοητό τρόπο φέρνει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την ιστορική γνώση. Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς που αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως Η έξοδος του Μεσολογγίου και κάποια σπουδαία πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κυκλοφορεί το βιβλίο Η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο βραβευμένος συγγραφέας έχει καταφέρει με μοναδική μαεστρία να συνοψίσει μέσα σε λίγες σελίδες τα γεγονότα-σταθμούς της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας.

Μέσα από την προσεγμένη και ιστορικά ακριβή εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, που εμπνεύστηκε πολλές από τις εικόνες από πίνακες διάσημων ζωγράφων της εποχής, οι μικροί αναγνώστες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν το κλίμα της εποχής: Οι στολές της εποχής, τα ρούχα Ευρωπαίων, Οθωμανών και Ελλήνων αγωνιστών, η απεικόνιση της ελληνικής φύσης και των τουρκικών παλατιών απογειώνουν το κείμενο του συγγραφέα, αναπαριστώντας το ιστορικό σκηνικό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα ταξίδι από τους Ευρωπαίους φιλοσόφους, τον Θούριο του Ρήγα, τη Φιλική Εταιρεία, τους πρώτους αγώνες με την απελευθέρωση των κάστρων της Πελοποννήσου, τους Φιλέλληνες, το Ελληνικό Ζήτημα έως τον Καποδίστρια, Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί μια συμπυκνωμένη ιστορική αναδρομή που θα διαφωτίσει μικρούς και μεγάλους.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821

Leave a Reply