1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 το δημιουργικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας  “1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο”, με την εκπαιδευτικό Μαρέττα ΣιδηροπούλουΤο εργαστήρι, που απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους, έχει στόχο να επανεξετάσει τη σχέση με τα βιβλία και την αναγνωστική δραστηριότητα με αφορμή ένα βιβλίο που αγαπάει την ανάγνωση, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες του και διαβάζεται ξανά και ξανά με περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τρόπους.

Με αφετηρία ευφάνταστες δραστηριότητες, μετατοπίζουμε το κέντρο βάρους από τη μάθηση στην ψυχαγωγία. Από τη θέση του εκπαιδευτικού το να εμπνεύσουμε τη χαρά της ενασχόλησης με τα βιβλία στα παιδιά είναι ο πιο πετυχημένος τρόπος να αναπτύξουμε μια καλή και σταθερή σχέση με την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτό: 
•συζητάμε για το βιβλίο ως αντικείμενο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
•εξερευνούμε πολλαπλές χρήσεις και αναγνώσεις των βιβλίων
•μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ευνοϊκό κλίμα για ανάγνωση
•ανακαλύπτουμε πώς να διαβάζουμε με τα παιδιά ώστε να το απολαμβάνουμε
•προεκτείνουμε και σχεδιάζουμε συνδυασμούς με αφορμή τις δραστηριότητες που προτείνει ο συγγραφέας.

Διαβάζω σημαίνει δημιουργώ, ανακαλύπτω, παίζω και απολαμβάνω. Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και να διευκολύνουμε ως εκπαιδευτικοί αυτή τη σχέση, γιατί διαβάζω σημαίνει επίσης μοιράζομαι.  Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτηθούν με ιδέες που καλλιεργούν μορφές δημιουργικής ανάγνωσης και θα φύγουν με υλικό και τεχνικές για να εμπνεύσουν την αγάπη για το διάβασμα στους μαθητές τους.

thumbnail

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ (λιανική τιμή: 12,20 ευρώ). 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής. 

Leave a Reply