ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΠΥΡΝΑ

ΛΙΜΝΗ_ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ_1H ΠΥΡΝΑ οργανώνει εκδρομή για οικογένειες στη Στυμφαλία και το Μουσείο Περιβάλλοντος, το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018.

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου, «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας», των εκδόσεων του ΠΙΟΠ, και καλεί μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα βιωματικό εργαστήριο, που αναδεικνύει τη σημασία της λίμνης και της γύρω περιοχής. Η ξεναγός φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Γεωργία Κανελλοπούλου μας οδηγεί σε περιβαλλοντικά μονοπάτια, σε ένα περίπατο γύρω από τη λίμνη, όπου θα ανακαλύψουμε την ταυτότητα του τόπου και θα ερμηνεύσουμε την κληρονομιά του.

info:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Ώρα: 9.00-17.00

Για παιδιά από 7 ετών και τους συνοδούς τους.

Θα ξεκινήσει πούλμαν από την ΠΥΡΝΑ (Κοκκιναρά 43, Κηφισιά).

Τιμή: 34€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: 2106230913

Εισηγητής: Μαρία Τερζάκη – Θεατροπαιδαγωγός

Γεωργία Κανελλοπούλου – ξεναγός φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων της Πύρνας στο https://www.pyrna.gr/gia-paidia

cover_Stymfalia002

Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΡΝΑ:

Η ΠΥΡΝΑ

Μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία, που διανύει τον 23 χρόνο λειτουργίας της, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία. Στη στέγη της, μια κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο, στην οδό Κοκκιναρά 43, πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, ξεναγήσεις για ενήλικες και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site μας www.pyrna.gr και στη σελίδα μας στο facebook (ΠΥΡΝΑ).

ΤΑ ΠΥΡΝΑΚΙΑ

Με μια ομάδα έμπειρων συνεργατών σχεδιάζουμε δημιουργικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη φαντασία, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επικοινωνίας, την κριτική σκέψη και το κέφι για ομαδικό παιχνίδι. Οι εκδρομές της Πύρνας για παιδιά με γονείς, γιαγιάδες ή παππούδες, άλλοτε μονοήμερες και άλλοτε πολυήμερες, έχουν δημιουργήσει μια ενθουσιώδη ομάδα μικρών περιηγητών.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε το 2012 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®, που φέρνουν μικρές, κινητές, δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων. Φέτος τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ταξιδεύουν, με 190 βαλίτσες και 4.700 βιβλία, σε 1.000 περίπου σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα. Με τη συνεργασία της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ επεκτάθηκαν και στους 72 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Τον Απρίλιο του 2015, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® βραβεύτηκαν από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά! Το πρόγραμμα στηρίζεται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών. Περισσότερα στο www.vivliaserodes.gr και στο facebook.

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ

Με αφορμή τα 6 χρόνια λειτουργίας των ΒΣΡ, εγκαινιάσαμε από 1η Οκτωβρίου στην ΠΥΡΝΑ μια νέα μικρή δανειστική βιβλιοθήκη! Κάθε χρόνο, καθώς ετοιμάζουμε τα Βιβλία σε Ρόδες για τα ταξίδια τους, ξεφυλλίζουμε πολλά καλά βιβλία, αρκετά από αυτά βραβευμένα, παρακολουθούμε τις νέες εκδόσεις κι έχουμε αδυναμία σε κάποιους συγγραφείς και εικονογράφους! Συγκεντρώσαμε λοιπόν 100+ από τα “αγαπημένα μας” σε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη, για να τα μοιραστούμε με τα παιδιά. Μπορείτε να δανειστείτε ένα βιβλίο (για παιδιά 2-12 ετών) καθημερινές, εκτός Τετάρτης, 10.00-14.00 & 17.00-19.00, Κοκκιναρά 43 Κηφισιά. Ετήσια κάρτα εγγραφής 6€.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, τη δημιουργική ψυχαγωγία, το παιχνίδι και τη χαρά της μάθησης, η ΠΥΡΝΑ, με ομάδα εφήβων μαθητών-εθελοντών, έχει μέχρι σήμερα εξοπλίσει τέσσερα νηπιαγωγεία σε Δομές Προσφύγων και ένα στη Μάνδρα Αττικής και συνεχίζει να τα στηρίζει.

Η ΠΥΡΝΑ χρηματοδοτείται από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων, και από χορηγίες εταιρειών. Aρ. Λογαριασμού ΠΥΡΝΑΣ: Αlpha Bank IBAN GR2501401530153002320001050. Για πληροφορίες και εγγραφή στις δραστηριότητες, απευθυνθείτε στη γραμματεία, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά 145 63, καθημερινές εκτός Τετάρτης, 10.00-14.00 και 17.00-19.00.

ΠΥΡΝΑ

Leave a Reply