#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΤΙΝΑΣ

τηγανόψωμαΚάθε μέρα, θα σας προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα, το μενού έχει τηγανόψωμα της γιαγιάς Κατίνας, από την αναγνώστριά μας Μαρία Παπαϊωάννου.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • θυμάρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μέλι (προαιρετικά)
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά. τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι. λίγο ελαιόλαδο και λίγο χλιαρό νερό. Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα και να φουσκώσει. Έπειτα κόβουμε κομματάκια από το ζυμάρι, τα πλάθουμε, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με τη φέτα την οποία έχουμε λιώσει με το πιρούνι ή με τα χέρια μας σε ένα μπολ και έχουμε προσθέσει το θυμάρι. Αφού γεμίσουμε τα κομματάκια από το ζυμάρι με γέμιση, ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και ξεκινάμε το τηγάνισμα αρχικά σε δυνατή φωτιά, την οποία στην πορεία χαμηλώνουμε. Τα τηγανόψωμα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μέλι.

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply