Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει εύκολο σπιτικό ψωμί.
Σκεύη / Συσκευές: Ταψί φούρνου, Μπολ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Μερίδες: 2 φρατζόλες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 7 γρ. μαγιά ξερή (1 φακελάκι)
- 250 ml νερό χλιαρό
- ¼ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευόμαστε μέσα στο μπολ, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο. Πλάθουμε με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
- Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30-40 λεπτά. Αν μας αρέσει η πολλή τραγανή κόρα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ºC τα τελευταία 5-7 λεπτά.
Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr