Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα

μιράνταΠοιος δεν θυμάται το πρώτο πρωινό της χρονιάς ως παιδί; Τον ενθουσιασμό, τη γλυκιά προσμονή και τα βιαστικά βηματάκια προς το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Διάβασε το γράμμα μου ο Αϊ-Βασίλης; Λες να μου έφερε εκείνο το τρενάκι; Έφαγε τα μπισκότα που του άφησα; Όταν ξημερώσει Πρωτοχρονιά γινόμαστε και πάλι όλοι παιδιά, ανοίγουμε τα δώρα μας και ετοιμάζουμε μαζί με τα μικρά μας το πιο απολαυστικό πρωινό με Μπισκότα Μιράντα, τα αγαπημένα μπισκότα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανέμελη παιδική ηλικία και την πιο γλυκιά αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς. Επιστρατεύουμε τη φαντασία μας και φτιάχνουμε παρέα ένα πρωινό που ξυπνά τις πιο δυνατές αναμνήσεις. Ένα πρωινό Μιράντα.

Sandwiches με μπισκότα Μιράντα, ταχίνι, κακάο και φρούτα

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη *
95 γρ. πραλίνα φουντουκιού
95 γρ. ταχίνι κακάο
2 μπανάνες
2 κόκκινα μήλα

*σε σχέση με τα απλά μπισκότα.

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο.
  3. Απλώνουμε λίγη πραλίνα φουντουκιού σε ένα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη και προσθέτουμε 2 ροδέλες μπανάνα. Κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο Μιράντα.
  4. Παρομοίως, απλώνουμε λίγο ταχίνι κακάο σε ένα δεύτερο μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα κομματάκι μήλο. Κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο Μιράντα.

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά
140 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. μπανάνα, πολτοποιημένη
25 sticks για γλειφιτζούρια
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα λευκή
Χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου κλασικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα. Προσθέτουμε την μπανάνα και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλίτσες των 20 γραμμαρίων περίπου και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο, να σφίξουν, για τουλάχιστον μισή ώρα. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε ξεχωριστά μπολ. Στηρίζουμε τα cookie pops σε stick για γλειφιτζούρια και τα βουτάμε στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Πασπαλίζουμε με τη χρωματιστή τρούφα και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Leave a Reply