ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ| ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με αφορμή τις παραστάσεις “Ηρακλής. Η ζωή και οι άθλοι του”, που παίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και “Ο μαγικός αυλός”, που παίζεται στο θέατρο Κιβωτός, η ηθοποιός, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, εικονογράφος και ενδυματολόγος Χριστίνα Κουλουμπή μιλάει στο Τaλκ.

1. Καλησπέρα Χριστίνα, καταρχάς πες μας λίγα λόγια για σένα ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Ποια είσαι, τι έχεις κάνει και τι κάνεις φέτος! 

Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος! Ασχολούμαι επαγγελματικά με τις αναζητήσεις των εφηβικών μου χρόνων! Ηθοποιός, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, εικονογράφος. Απόφοιτος αριστούχος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, σπουδάστρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με κατεύθυνση ζωγραφικής. Σύνθημά μου η εξέλιξη, το ταξίδι, η διαδρομή που σε βγάζει στο ”όλο και καλύτερα” ! Φέτος, σκηνικά, κοστούμια στις παραστάσεις μας ”Κουρέας της Σεβίλλης” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,”Ηρακλής. Η ζωή και οι άθλοι του” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,”Ο Μαγικός Αυλός” στο θέατρο Κιβωτός! Τώρα που μιλάμε, φτιάχνω εικόνες για το παραμύθι μας ”Ο Μαγικός Αυλός”(Εκδόσεις Ψυχογιός).

2. Μίλησέ μας λίγο για τις δυο φετινές σας παραστάσεις. Και στις δυο έχεις κάνει τα σκηνικά και τα κουστούμια, στον Μαγικό Αυλό είσαι και σκηνοθέτης μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στον Ηρακλή είσαι μια εκ των πρωταγωνιστών. Πώς τις προσέγγισες και πώς μπορείς και αντεπεξέρχεσαι σε τόσο πολλούς “ρόλους”; 

Eίναι δυο εντελώς διαφορετικές παραστάσεις που συναντιούνται στον κοινό στόχο. Μαγεία, συγκίνηση, γνώση, δύναμη! Προσέγγισα και τις δυο με απόλυτο σεβασμό κι αγάπη, αφού καταπιάνονται με θέματα ζωτικής σημασίας για όλους μας, όπως η προσπάθεια ανάδειξης του καλύτερου εαυτού μας. Διαδρομή μέσα απ’ το σκοτάδι και λύτρωση που οδηγεί στο φως! Tα καταφέρνω επειδή το επιθυμώ!

3. Από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των παιδιών, τι έχετε εισπράξει; Προτιμούν το μουσικό παραμύθι ή τη μυθολογία;

Η μυθολογία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του Ελληνόπουλου. Το μουσικό παραμύθι το παρασύρει μέσα από την μελωδία! Το αισθητήριό του δυναμώνει και μπαίνει γλυκά μέσα στην ψυχή του. Ερεθίσματα απαραίτητα για την ανάπτυξη μικρών και μεγάλων.

4. Όταν ήσουν εσύ παιδί, υποθέτω ότι πήγαινες θέατρο… Ποιες παραστάσεις σε σημάδεψαν και πότε αποφάσισες ότι θα ακολουθήσεις και εσύ καλλιτεχνικό μονοπάτι; 

Έβλεπα πολλές παραστάσεις. Έργα που έπαιζαν οι γονείς μου και όχι μονο! Θυμάμαι το ”Αυγό της κότας”! Η μαμά μου έκανε την γάτα! Μετά την παράσταση, (εγώ πολύ πολύ μικρή) μάζεψα όλα τα φιλαράκια μου και υποδύθηκα τον συγκεκριμένο ρόλο, νιαουρίζοντας και πηδώντας από έπιπλο σε έπιπλο! Είχε μεγάλη πλάκα, επειδή μέχρι εκείνη την στιγμή έλεγα ότι αποκλείεται να γίνω ηθοποιός! Μια άλλη παράσταση που με σημάδεψε ήταν ”Η δολοφονία του ΜΑΡΑ”, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

5. Πώς είναι η επαγγελματική συνεργασία με τη μητέρα σου, την Κάρμεν Ρουγγέρη; Σας δυσκολεύει ή σας απελευθερώνει η μεταξύ σας προσωπική σχέση; 

Η μητέρα μου είναι η πρώτη μου δασκάλα. Η αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ μας και η πλήρης αποδοχή της ομοιότητας, αλλά και της διαφορετικότητάς μας φέρνει απόλυτο αλληλοσυμπλήρωμα. Είναι απελευθερωτικό απο μονο του!

thumbnail_dsc_7179

6. Όλοι ξέρουμε τη μητέρα σου, αλλά λίγοι ξέρουν τον πατέρα σου. Μίλησέ μας λίγο για τον Ανδρέα Κουλουμπή ως καλλιτέχνη και ως πατέρα. 

Τον πατέρα μου, Ανδρέα Κουλουμπή, τον θαυμάζω απεριόριστα. Είναι ένας απείρου μεγέθους καλλιτέχνης, ο πραγματικός σταρ της οικογένειας (όπως συνηθίζει να λέει η μητέρα μου). Έχει ταξιδέψει στα πέρατα της γης, τραγουδώντας με την χρυσή φωνή του, αλλά ήταν και είναι πάντα χαμηλών και ουσιαστικών τόνων άνθρωπος. Δοτικός, σοφός και αυτόφωτος πάντα! Τον ευχαριστώ για τα γονίδια που μου χάρισε.

7. Τελικά σου αρέσει περισσότερο να παίζεις, να σκηνοθετείς ή να σκηνογραφείς; 

Τώρα πρέπει να απαντήσω;;; Όλαααααααααααααα!!!

8. Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα παιδιά; Βλέπεις διαφορές στο κοινό σας τα τελευταία χρόνια;

Τα παιδιά έχουν πάντα αυτή την φρεσκάδα που φέρνει η αθωότητα! Πιστεύω ότι ο μηχανισμός άμυνας που έχουν δυναμώνει όσες κακουχίες κι αν περνάνε. Στο χέρι των μεγάλων, όμως, είναι να τους προσφέρουν ερεθίσματα κι εκεί έρχεται η ύψιστη σημασία που έχει το καλό θέατρο για αυτά.

9. Κάθε καλοκαίρι περιοδεύετε σε όλη την Ελλάδα, ακούραστα! Τι εισπράττετε από το κοινό της επαρχίας; Εντοπίζετε διαφορές από το αθηναϊκό; 

Αυτή η επαφή με το κοινό σε όλη την Ελλάδα είναι αναζωογονητική και απαραίτητη αμφίπλευρα. Μετά απο κάθε περιοδεία, νιώθεις πιο κοντά, ενωμένος με το σύνολο τόσων διαφορετικών, πλήθους ανθρώπων και καταλαβαίνεις την δίψα που έχουμε όλοι για επικοινωνία, επαφή, συνάντηση… Μοιάζουμε τόσο πολύ!

10. Έχετε ήδη κάνει σχέδια και για την επόμενη σεζόν ή είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρετε ή για να αποκαλύψετε; 

Αυτή τη στιγμή,”ποτίζω” τα λουλούδια που έχουν ήδη ανθίσει! Η επόμενη ”σπορά” ας περιμένει λίγο ακόμα!

Leave a Reply