ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: ΕΥΚΟΛΑ DONUTS ΜΕ ΓΛΑΣΟ

εύκολα donutsΣήμερα τρώμε… εύκολα donuts με γλάσο! Για 8 μερίδες, θα χρειαστείτε:

Για τα donuts

375 γρ. αλεύρι Φαρίν-απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
70 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ηλιέλαιο
210 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο
5 γρ. μαγιά ξηρή
3 γρ. αλάτι
1 αυγό

Για το γλάσο

300 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. γάλα
60 γρ. μέλι

ΣΚΕΥΗ: μπολ, κατσαρολάκι, πλάστης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να είναι χλιαρό. Προσθέτουμε το αυγό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο να φουσκώσει για 3-5 ώρες. Στη συνέχεια, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Την ανοίγουμε με πλάστη με πάχος 0,5 εκατοστού. Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους, με τη βοήθεια στρογγυλών κουπάτ και με μικρότερα κουπάτ κάνουμε τρύπες στη μέση των donuts. Τοποθετούμε τα donuts σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ηλιέλαιο μέχρι να φτάσει τους 170°C και τηγανίζουμε τα donuts για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιάτο με αντικολλητικό τηγάνι για να στραγγίξουν. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας την ζάχαρη άχνη, με το μέλι και το γάλα. Βουτάμε τα donuts στο γλάσο από τη μία πλευρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τέλος, τα διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα.

https://alevri.com/recipes/donuts-me-glaso

Leave a Reply