ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ

«Με περίμεναν κάθε μέρα στα διαλείμματα, αλλά και μετά το σχόλασμα. Με πείραζαν, με έβριζαν και μερικές φορές μου έβαζαν τρικλοποδιές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν καινούργιος στο σχολείο και δεν είχα φίλους. Με τους καθηγητές δεν είχα και την πιο καλή σχέση και δεν μπορούσα να τους εμπιστευτώ. Το είπα στον μαθηματικό, αλλά δεν φάνηκε να δίνει και πολλή σημασία. Μόνος μου δεν μπορούσα να τους αντιμετωπίσω. Ήταν τρεις και ήμουν μόνος μου. Σκέφτηκα να πάω στον διευθυντή, αλλά πάλι το μετάνιωσα. Άμα σε πουν καρφί, άντε να βγάλεις από πάνω σου τη ρετσινιά…»
«Εμείς θα τα πούμε στο σχόλασμα!». Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει εκδήλώση για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) με αφορμή το βιβλίο Σιγά τα αυγά! του Κώστα Πούλου. Είναι δεδομένο ότι η βία στο σχολείο έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές είναι καιρός να σκύψουμε στο πρόβλημα και μαζί να αναζητήσουμε λύσεις. Μια πανεπιστημιακός, ένας εκπαιδευτικός και ένας συγγραφέας μιλούν για το θέμα. Προσκεκλημένοι είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.
Ομιλητές 
Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος ΚΕΕ (Υπουργείο Παιδείας): «Από τις παρεμβάσεις στις καλές πρακτικές»
Δημήτρης Αλεξάνδρου, εκπαιδευτικός: «Bullying: Μύθοι και πραγματικότητες»
• Κώστας Πούλος, συγγραφέας: «Ντροπές και φόβοι, απειλές και ενοχές»Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Σιγά τα αυγά! (λιανική τιμή: 6,00 €, εκδόσεις Μεταίχμιο).
sxolasmaΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. 
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να  επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply