CINEDOC KIDS + BEATBOX ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ & ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids, με ένα διήμερο αφιέρωμα για παιδιά και νέους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

16265709_1112665832198914_8202461657787925413_n

Ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας δείχνουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης. Το όνειρο της 10χρονης Σονίτα να γίνει ράπερ, το πάθος της νεαρής Νάστια για το μπαλέτο, η φιλία της Μάρθα και Νίκι αλλά και η προσπάθεια του Τζο να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο είναι μόνο κάποιες από τις ιστορίες που θα παρουσιάσει το CineDοc Kids συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό.

Beatbox champ 2016 0744

Στο πλαίσιο του διημέρου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά ως 18 ετών, σε συνεργασία με το Beatbox Greece. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας, σε μικροφωνικές μονομαχίες για την ανάδειξη των Πρωταθλητών 2017 και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης.

Τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν η Τζωρτζίνα Λιώση και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες δράσεις και συζητήσεις, όπως το βιωματικό εργαστήριο που συνδυάζει τον χορό με τη ξιφασκία και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Επιπλέον, παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν τα ίδια την καλύτερη ταινία.

16422617_1113793115419519_7288365586518717563_o

Το CineDoc Kids διοργανώνεται από την Anemon Productions και το CineDoc σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής, το Moving Docs, το Beatbox Greece και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό χωρίς δελτία προτεραιότητας.

Lliverpool_Goalie_1

To διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», δράσεις του οποίου στηρίζουν κυρίως την εκπαίδευση και την απασχόληση στη χώρα μας και συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ CineDoc Kidswww.cinedoc.gr & info@cinedoc.gr

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά ως 18 ετών στο: www.beatboxgreece.com

Δείτε το event στο facebook εδώ

10625043_670633803068788_7349680220901036308_n

Οι ταινίες του διημέρου – CineDoc Kids

Η Μέρνα στο Φως της Δημοσιότητας (Spotlight on Merna)

ηλικίες: 9+

Σκηνοθεσία: Mirjam Marks / 15´/ 2016 / Ολλανδία

Το να λάβεις μέρος στο The Voice Kids είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά για την εντεκάχρονη Μέρνα σημαίνει κάτι παραπάνω. Οι γονείς της είναι πρόσφυγες από το Ιράν και ζουν στον Λίβανο, όπου ένας στους τρεις είναι πρόσφυγας. Το τραγούδι τη βοηθάει γιατί την ηρεμεί και την κάνει να φοβάται λιγότερο.

Μάρθα & Νίκι (Martha & Niki)

ηλικίες: 9+

Σκηνοθεσία: Tora Mkandawire Mårtens / 90´/ 2015 / Σουηδία

To 2010, η Μάρθα και η Νίκι έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Hip Hop. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη τους για τον χορό και τη φιλία τους που δοκιμάζεται.

Σονίτα (Sonita)

ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Rokhsareh Ghaemmaghami / 90’/ 2015 / Ιράν, Γερμανία, Ελβετία

Η δεκαοκτάχρονη Σονίτα, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, ζει στα φτωχά προάστια της Τεχεράνης και ονειρεύεται να γίνει διάσημη ράπερ. Η οικογένειά της έχει εντελώς αντίθετα σχέδια: να την παντρέψει για να κερδίσει 9.000 δολάρια.

Βαρικέλλα (Varicella)

ηλικίες: 9+

Σκηνοθεσία: Victor Kossakovsky / 25’/ 2015 / Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ρωσία

Δύο ταλαντούχες αδελφές, η Νάστια (13) και η Πολίνα (7), φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, μετά από μια επίπονη διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε 5.500 παιδιά. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Victor Kossakovsky καταγράφει τη στενή σχέση των κοριτσιών που έχουν ένα κοινό όνειρο: να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες.

Πρωταθλητής Ξιφασκίας (The Fencing Champion)   

ηλικίες: 9+

Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont / 27´/ 2014 / Δανία

Ο επτάχρονος Ρούμπεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Στην πόλη του, στη Δανία, προπονείται μαζί του και η φίλη του Μαρί. Η ταινία καταγράφει τη σχέση των δύο νέων πρωταθλητών μέσα και έξω από την πίστα ξιφασκίας.

O Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ (The Liverpool Goalie)

ηλικίες: 9+

Σκηνοθεσία: Arild Andresen / 90’/ 2010 / Νορβηγία

O δεκατριάχρονος Τζο είναι καλός μαθητής αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια, όπως καζούρες συμμαθητών, επικίνδυνα αθλήματα και όμορφα κορίτσια. Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει.

poster1 ΕΣΠΑsmall size

To αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ. και από εθνικούς πόρους) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ), στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος για πρώτη φορά το CineDoc εντάσσει την ιδιαίτερη ενότητα CineDoc Kids με θέμα ζωές παιδιών από όλον τον κόσμο.

Leave a Reply