4o ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΩΝ CINEDOC KIDS

CineDoc KidsΤο Φεστιβάλ CineDoc Kids συνεχίζει τις προβολές στον κινηματογράφο Δαναό και αυτό το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Φεβρουαρίου στις 15:30.

Το Σάββατο θα προβληθούν τρεις ταινίες μικρού μήκους, που αφηγούνται την προσπάθεια των παιδιών να αναδείξουν το ταλέντο τους και να συνυπάρξουν σε μία νέα ομάδα. Το βραβευμένο με Όσκαρ Τραγουδώ (Sing) και δύο ντοκιμαντέρ, το Νινόκ και το πολυβραβευμένο Βόλτε, μας μεταφέρουν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τρία ταλαντούχα παιδιά στην Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ολλανδία. Την Κυριακή, με Τα Κορίτσια του Δράκου θα φτάσουμε μέχρι την Κίνα και θα ζήσουμε την απαιτητική εκπαίδευση των μαθητών στη μεγαλύτερη σχολή Kung Fu της χώρας.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 10 & 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2, 15:30

Βόλτε (Volte)

ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Monika Kotecka, Karolina Poryzata | 2017 | 14’ | Πολωνία | Ντοκιμαντέρ

Στα πολωνικά με ελληνικούς υπoτίτλους

Η 12χρονη Ζούζια έχει εκπαιδευτεί εδώ και πολλά χρόνια στην ακροβατική ιππασία και είναι η κορυφαία στην ομάδα της. Μέσα από το ντοκιμαντέρ βλέπουμε τις επίπονες προπονήσεις και την προσπάθεια των κοριτσιών να γίνουν οι καλύτερες. Όμως για τη Ζούζια ήρθε η στιγμή που πρέπει να αποδεχθεί μια μεγάλη αλλαγή. Έχει μεγαλώσει και δεν μπορεί πλέον να σταθεί στην κορυφή της πυραμίδας, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένη να βρει έναν νέο ρόλο μέσα στην ομάδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο Tζώρτζια Κουμάνταρη. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας. 

Νινόκ (Ninnoc)

ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Niki Padidar | 2015 | 18’ | Ολλανδία | Ντοκιμαντέρ

Στα ολλανδικά με ελληνικούς υπoτίτλους

Τι σημαίνει να είσαι φυσιολογική; Η Νινόκ δεν συμπαθεί τις κλίκες αλλά στο νέο της σχολείο φοβάται μήπως μείνει στο περιθώριο. Κοιτάζει τον θεατή κατάματα και θέτει τα ερωτήματα που τριγυρίζουν το μυαλό της για το τι είναι «φυσιολογικό», «διαφορετικό» και «δημοφηλές». Η ταινία αποτυπώνει τα συναισθήματα της, βοηθώντας μας να καταλάβουμε γιατί ένα τόσο λαμπερό κορίτσι βρίσκει κάποια πράγματα τόσο δύσκολα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο Tζώρτζια Κουμάνταρη.

Τραγουδώ (Sing)

ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Kristóf Deák | 2017 | 25’ | Ουγγαρία | Μυθοπλασίας

Στα ουγγρικά με ελληνικούς υπoτίτλους

Βραβευμένη με Όσκαρ, η ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, παρακολουθεί μια από τις πιο επιτυχημένες σχολικές χορωδίες της Βουδαπέστης και την εμπειρία που βιώνει το νέο κορίτσι της τάξης. Η μικρή Ζόφι αγαπά το τραγούδι και γίνεται μέλος της χορωδίας του σχολείου, όμως αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή: να προσαρμοστεί ήσυχα στους κανόνες που της ορίζουν ή να ανακαλύψει το σκοτεινό μυστικό της επιτυχίας…

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο Tζώρτζια Κουμάνταρη. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2, 15:30

Dragon Girl_- Greek trailer from Anemon on Vimeo.

Τα Κορίτσια του Δράκου (Dragon Girls)

ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Inigo Westmeier| 2012 | 71’ | Γερμανία | Ντοκιμαντέρ

Στα κινέζικα με ελληνικούς υποτίτλους

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή τριών κοριτσιών στο Shaolin Tagu, τη μεγαλύτερη σχολή Kung Fu της Κίνας. Μακριά από τις οικογένειες τους, ανάμεσα σε άλλους 27.000 μαθητές, πρέπει να αντεπεξέλθουν σε ένα καθημερινό πρόγραμμα σκληρής πειθαρχίας και σωματικής άσκησης. Τα παιδιά πιστεύουν ότι θα μάθουν να «πετούν», όταν αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητα στη σχολή δεν συγχωρεί ευαισθησίες, άλλωστε όπως τους μαθαίνουν ‘τα δάκρυα είναι ένδειξη αδυναμίας’.

Θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση Kung Fu με τον Δημήτρη Δούκα. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γερμανίας.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των πρεσβειών της Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Ουγγαρίας, του Ισραήλ, του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Νεανικού Πλάνου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Φεστιβάλ. 

Ώρα προβολών: 15.30

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€) 

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids

www.cinedoc.gr | info@cinedoc.gr | 210 7211073

CineDoc Kids

Leave a Reply