2 ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ

Στις 27 Νοεμβρίου, το 2013 ξεκίνησε το ταξίδι του στους κινηματογράφους το “Ψυχρά κι Ανάποδα”, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και κερδίζοντας όχι μόνο 70 βραβεία (συμπεριλαμβανομένου του Oscar© καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων) αλλά και τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Tα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν μια τρισδιάστατη επική ιστορία, μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία των ευφάνταστων Chris Buck και Jenifer Lee. (Στην Ελλάδα προβλήθηκε με λίγη καθυστέρηση στις 19 Δεκεμβρίου 2013).  

Το Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen) βασίστηκε στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν«Η Βασίλισσα των Πάγων», αλλά έχει τη δική του ιστορία με πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες και γοήτευσε αμέσως τους μικρούς θεατές τόσο με τους αξέχαστους χαρακτήρες, όσο και με τα τραγούδια και τη μουσική της, που υπογράφουν τα αστέρια του Broadway Robert Lopez και Kristen Anderson-Lopez. Με άλλα λόγια, ευφυώς σχεδιασμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια για να είναι ακαταμάχητα γοητευτικό, αυτό το κομψό πακέτο έδωσε μια τονωτική ένεση στο παραδοσιακό παραμύθι του Άντερσεν, αλλά και στη Βιομηχανία του Χόλιγουντ, που το χρησιμοποίησε ποικιλοτρόπως. (Ιδιαίτερα αν έχετε μικρό κοριτσάκι, καταλαβαίνετε απόλυτα τι εννοώ και το έχετε… πληρώσει ακριβά-κυριολεκτικά και μεταφορικά).

 

Το «Ψυχρά κι Ανάποδα» προσέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα από χιόνι και πάγο με κρυστάλλινη καθαρότητα, το οποίο ανταγωνίζεται επάξια τα εύστοχα τραγούδια που στόλισαν τη δράση και έχτισαν έξυπνα τους χαρακτήρες.

Τοποθετημένη στο φανταστικό βασίλειο του Άρεντελ, η ταινία διαδραματίζεται σε ένα εκθαμβωτικό σκηνικό εμπνευσμένο από τα θεαματικά νορβηγικά τοπία. Από τα χιονοσκέπαστα βουνά μέχρι τα γαλήνια φιορδ. Εκτός από ευαισθησία, το Frozen έχει και γερές δόσεις δράσης που θα αιφνιδιάσουν με μια ανατρεπτική κορύφωση, επαναπροσδιορίζοντας τη μοίρα των πριγκιπισσών της Disney. Όσο για τους πρίγκιπες, κι εδώ το τοπίο μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με πρώτη και καλύτερη ότι το άσπρο άλογο έχει πια αντικατασταθεί από έναν ταπεινό τάρανδο. Την παράσταση μάλλον έκλεψε ένας ανθρωπόμορφος χιονάνθρωπος, o Olaf, που στα πρότυπα ενός Δον Κιχώτη, ονειρεύεται να κάνει αιώνιες καλοκαιρινές διακοπές. Κάτω από την ομπρέλα της Disney χωράνε ολοένα και περισσότεροι αξέχαστοι ήρωες. 

Σύνοψη: Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη  πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.

Το «Ψυχρά κι Ανάποδα» βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ, μια χρυσή σφαίρα και ένα Bafta και παραμένει η πρώτη ταινία στο box office των animation films όλων των εποχών.

bestmoviewalls_Frozen_Logo_2560x1600-1024x640

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ FROZEN!

Leave a Reply