ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ|ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ MATHEMARTICS CAMP ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Αξέχαστες χριστουγεννιάτικες, επιμορφωτικές διακοπές υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους, στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο, καθώς διοργανώνει τα…«Τρίγωνα-Κάλαντα», ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο mathemARTics camp.

Το Camp θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 16:00 και τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα των 3 ημερών (28, 29, 30/12), των 2 ημερών (4, 5/1) ή το συνολικό πρόγραμμα των 5 ημερών.

Cm8XM4LeTdGkVFI5woUei8A-j-Gega2VA61JK58mkj4

Μέσα από τα ολοήμερα και πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια του mathemARTicscamp «Τρίγωνα-Κάλαντα», με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου μέσα από τη λογοτεχνία, το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και να ανακαλύψουν πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια με τη δύναμη του νερού, την κίνηση του ανέμου και τη θερμότητα του ήλιου.

Μέσα σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν, θα εκφραστούν και θα δημιουργήσουν, αντλώντας έμπνευση από τις λαμπρές μέρες των Χριστουγέννων.

25RpBTaMw5HzueiUNCyW0Yhik_MZ7tAxzwWv0wchGWQ

Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο mathemARTics camp«Τρίγωνα-Κάλαντα» περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Μαθηματικά«Η ενέργεια των Χριστουγέννων και το ταξίδι των δώρων»

Τα παιδιά παίζουν κατασκευάζοντας υδρόμυλους, ανεμογεννήτριες, συστήματα ηλιακών συλλεκτών και υδροηλεκτρικά συστήματα, κι ανακαλύπτουν πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια με τη δύναμη του νερού, την κίνηση του ανέμου και τη θερμότητα του ήλιου δημιουργώντας με τα ίδια τους τα χέρια  υδρόμυλους, ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και υδροηλεκτρικά συστήματα! Περισσότερα…

Λογοτεχνία: «Έλληνες πεζογράφοι-Χριστουγεννιάτικες ιστορίες»

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το έργο σημαντικών Ελλήνων πεζογράφων (Α. Παπαδιαμάντης, Μ. Κοντολέων, Α. Βαρελλά), ταξιδεύουν με τις «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» τους στο χώρο και το χρόνο, κι εξοικειώνονται με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις που πλημμυρίζουν όλο τον ελλαδικό χώρο. Συγχρόνως, εντοπίζουν τα «σημάδια» γραφής κάθε συγγραφέα σ’ ένα παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά και την εικαστική τους απόδοση.  Περισσότερα…

Θεατρικό Παιχνίδι«Χριστουγεννιάτικα έθιμα και Γλώσσα»

Με σκοπό να αναπτύξουν την εκφραστικότητά τους και να ενισχύσουν την αφηγηματική τους δεινότητα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα χριστουγεννιάτικα ήθη κι έθιμα της πατρίδας μας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Επιπλέον, αναλύοντας ετυμολογικά τις λέξεις,  κατανοούν τον καταλυτικό ρόλο που παίζει κάθε γράμμα στη σύνθεση τους.  Περισσότερα…

Εικαστικά: «Όσα φέρνουν τα Χριστούγεννα»

Κάνοντας χρήση πλήθους υλικών, τα παιδιά όχι μόνο εξελίσσουν το εικαστικό τους ταλέντο με αφετηρία τη θεματολογία των Χριστουγέννων, αλλά και βιώνουν την επιβράβευση της προσπάθειάς τους μέσα από τη δημιουργία ιδιαίτερων κατασκευών. Περισσότερα…

vAavPU0OxUvV5UzpIZGSaI6X49nV774lj5DaUBCsL1w

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Τα τμήματα είναι ολιγομελή για την ομαλότερη διεξαγωγή των εργαστηρίων (μέγιστος αριθμός ανά τμήμα: 15 άτομα) και χωρίζονται σε δυο ηλικιακές ομάδες (5-7 και 8-10 ετών).

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο και κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους κι όποιους κύκλους επιθυμεί, με κόστος συμμετοχής  90,00 € για 3 μέρες, 60,00 € για 2 μέρες και 150,00 για 5 μέρες (έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί).

Όλα τα γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό) θα στέλνονται έτοιμα από τους γονείς και οι μουσειοπαιδαγωγοί θα φροντίζουν για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.

vXgY7Ew234pKpU7FXGXk_ZFqy82IncsKRm-WrxJBU8I

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ: 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2015 & 4, 5 Ιανουαρίου 2016, 08:00-16:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 3 μέρες= 90,00 €, 2 μέρες= 60,00 €, 5 μέρες= 150,00 €.  Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ.: 210 34 61 981, email: edu@herakleidon-art.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

χριστουγεννιάτικο Mathemartics Camp στο Μουσείο Ηρακλειδών

Leave a Reply