ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ|ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

To Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» σε όλη την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα συνεχίζει να ψυχαγωγεί, να συγκινεί και να εκπαιδεύει παιδικό και ενήλικο κοινό με δυο υπέροχες παραστάσεις! Με τον «Χιονάνθρωπο που δεν ήθελε να λιώσει» και τον «Ζαχαροζυμωμένο»  στο Κουκλόσπιτό του, στην οδό Β. Βουλγαροκτόνου 60 στην Αθήνα!

Τα επόμενα Σάββατα του Δεκεμβρίου και τα δύο πρώτα του Ιανουαρίου, στις 18:30 το απόγευμα, η Εμμανουέλα Καποκάκη θα παρουσιάζει παραστάσεις στον ζεστό και τρυφερό χώρο της ομάδας, με το παρακάτω πρόγραμμα:

«Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει»: 12, 19, 26/12 και 2/1/16

«Ο Ζαχαροζυμωμένος»:  9/1/16

Xionantropos-new-05-0881Low

Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει: Μια παράσταση για τον Κύκλο του Νερού με αφορμή την ομώνυμη ιστορία του Μάνου Κοντολέοντα. Παρουσιάζει την σχέση του ανθρώπου με το νερό μέσα από ένα αγόρι και έναν χιονάνθρωπο στο πέρασμα των εποχών και των χρόνων. [για παιδιά από 2 έως 8 ετών με τους γονείς τους] 

Zaxarozymomenos005

Ο Ζαχαροζυμωμένος: Μια παράσταση βασισμένη στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης, απόδοσης Αθηνάς Μπίνιου. Η Ταρώ πλάθει τον ιδανικό σύντροφο αλλά μόνο μέσα από τις δυσκολίες της ζωής θα καταφέρουν να δημιουργήσουν την δική τους ευτυχισμένη οικογένεια. [για παιδιά από 5 χρονών και ενήλικες]

Είναι απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα 210 6428 769 και 6932 628 305. Οι γονείς θα απολαύσουν αρωματικό καφέ, ενώ πολλά μπισκοτάκια Αλλατίνη περιμένουν μικρούς και μεγάλους! 

_H2A0348_Low

Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»

Πού: Β. Βουλγαροκτόνου 60, 11473, Νεάπολη Αθήνας

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 18:30

«Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει»: 12, 19, 26/12 και 2/1/16

«Ζαχαροζυμωμένος»: 9/1/16

Γενικό εισιτήριο: 6 ευρώ

 www.prasinaloga.gr

Το Κουκλόσπιτο είναι διαμορφωμένο για παραστάσεις για μικρές ομάδες αλλά έχει και μια μόνιμη, μικρή έκθεση, με κούκλες και σκηνικά από παλαιότερες παραγωγές του «Πράσσειν Άλογα». Εκεί επίσης διοργανώνονται και τα Σεμινάρια Ενηλίκων και Παιδιών, Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας. Φυσικά, είναι επισκέψιμο και από σχολικές ομάδες τις καθημερινές!  

Μετά από 18 χρόνια σταθερής δημιουργικής παρουσίας, η ομάδα «Πράσσειν Άλογα» θέλει να συναντηθεί με το κοινό στον προσωπικό της χώρο. Εκεί όπου συλλαμβάνονται οι ιδέες και γεννιούνται οι κούκλες και οι παραστάσεις της. Στον ίδιο χώρο γεννήθηκε, μεγάλωσε και δημιουργεί η Εμμανουέλα Καποκάκη, ιδρύτρια και ψυχή της ομάδας. Το «Πράσσειν Άλογα» καλεί τους θεατές να Πράξουν Α-Λογα, δηλαδή με το Συναίσθημα και το Υποσυνείδητο και να ταξιδέψουν στον φαντασιακό και μαγικό κόσμο των παραστάσεων του Θεάτρου Κούκλας ώστε να επαναφορτιστούν ψυχικά στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι. 

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (ESNAM). Εργάζεται με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα με συνδυασμό δράσης, ηθοποιού και κούκλας, θεάτρου και χορού για παιδιά και ενήλικες. Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.

1441438_557982134283404_222304350_n

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»

H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 και από τότε εργαζόμαστε με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου Κούκλας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα με συνδυασμό δράσης, ηθοποιού και κούκλας για παιδιά και ενήλικες. Συνδυάζει τη σκηνική δράση κούκλας και ηθοποιού, θέατρο και χορό. Οι κούκλες του είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.

Έχει κάνει 15 θεατρικές παραγωγές. Από το 2000 έως το 2009 επιχορηγείτο από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. ως αναγνώριση του εξαιρετικού πολιτιστικού του έργου. Για τις παραγωγές του έχουμε υποστηριχθεί από τα Ινστιτούτα Πολιτισμών της Γαλλίας, της Δανίας, της Ισπανίας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, την Υπερνομαρχία Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς όπως και από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Οργανώνει σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες κατ’ έτος.

Xionantropos-new-03-0685Low

Η Εμμανουέλα Καποκάκη, βασικό μέλος της ομάδας, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας της Charleville της Γαλλίας (υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε θέατρα: Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πορεία, Εμπορικόν, Προσκήνιο, Φούρνος, Πολύτεχνο, Από Μηχανής, Studio Μαυρομιχάλη, Μύλος Θεσσαλονίκης, σε Σχολεία, Δήμους και κατά τόπους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις) και στο εξωτερικό με επίσημες ελληνικές συμμετοχές, σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ινδονησία, Ταϋλάνδη).