“ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ!” ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Το παιδί και το κουδουνάκιΟι Μορφές Έκφρασης ζωντανεύουν με τη μαγική σκηνοθετική μπαγκέτα της Άννας Τζίμα ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι, που ακόμα και στα δύσκολα βρίσκει τη δύναμη να αγαπήσει! «Το παιδί και το κουδουνάκι» ως θεατρική παράσταση για παιδιά 3-7 ετών ανέβηκε για πρώτη φορά το 2011 με μεγάλη επιτυχία και έρχεται και πάλι κοντά μας, μ’ ένα υπέροχο μήνυμα για μικρούς και μεγάλους… Τη δύναμη της συνύπαρξης, της συχώρεσης και της αλληλεγγύης, γιατί όλοι μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια, για να καταλάβουμε το λάθος μας, να βρούμε προστασία σε μια δύσκολη στιγμή, για να τολμήσουμε να κάνουμε φίλους αντί για εχθρούς. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής: ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι!

Λίγα λόγια για Το παιδί και το κουδουνάκι»… Ένα παιδί, βγαίνει βόλτα με το κουδουνάκι του. Όταν κουράστηκε το κρέμασε στα κλαδιά ενός μικρού δέντρου και κοιμήθηκε. Όταν όμως ξύπνησε το δέντρο είχε γίνει ψηλό ψηλό και δεν μπορούσε να φτάσει το κουδουνάκι του… Ζήτησε από το δέντρο να χαμηλώσει για να το πιάσει όμως εκείνο αρνήθηκε. Τότε ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… ένα τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το ποντίκι, το βόδι όλοι ήρωες του έργου, θα συναντηθούν στη σκηνή σε αυτή την απρόσμενη ιστορία!

Η συμμετοχή των παιδιών: Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση, συμβάλλοντας στη μουσική ενορχήστρωση αλλά και στα διαλογικά μέρη. Με τον τρόπο αυτό, ευνοείται η ανάπτυξη της επικοινωνίας και έκφρασης του παιδιού μέσα από τον δομημένο προφορικό λόγο.

Συντελεστές:
Κείμενο- σκηνοθεσία: Άννα Τζίμα
Μουσική σύνθεση: Άννα Τζίμα, Τάσος Νταβάκος , Δημήτρης Σκούρτης.
Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου.

Πού: Βοτανικός κήπος Διομήδους, Ιερά οδός 403, Χαϊδάρι
Πότε: Πέμπτη 28 Απριλίου και Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στις 18:00 και από τις 8 Μαΐου στις 12:30 και κάθε Κυριακή έως και τις 5 Ιουνίου 2022
Εισιτήρια: 10€ / 8€ (3 άτομα+) ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ.
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Βλασία Βερβέρη 6944659865
Τηλέφωνα για κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002
Ηλεκτρονικές κρατήσεις: https://www.ticketservices.gr/event/to-paidi-kai-to-koudounaki

Leave a Reply