ΘΗΣΕΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το ParaMana Puppet Theatre παρουσιάζει στο θησείον-Ένα θέατρο για τις τέχνες την παράσταση «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας», με σύγχρονο Θέατρο σκιάς και αντικειμένων, με ζωντανή  αφήγηση και με την συνοδεία πρότυπης ηλεκτρονικής μουσικής, βασισμένη στους άθλους και τα κατορθώματα του Θησέα.

VParavas_Thiseas_jan_16-34

Λίγα λόγια για την παράσταση: 

Η παράσταση  διηγείται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα ενώ τώρα σχεδιάζονται και προβάλλονται πάνω σε σύγχρονα υλικά, όπως το βινύλιο. Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιάς και Αντικειμένων, το  ParaMana Puppet Theatre  μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε γιγάντια οθόνη. Οι σκιές, άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες, πλανώνται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και ύστερα πάλι, μπροστά τους διατηρώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.

VParavas_Thiseas_jan_16-27

Σε συνεργασία με τον μουσικό, πολύ-οργανίστα, συνθέτη και performer Γιώργο Κατσάνο, ήχο-γεννήτριες και piano, harmonium analog synthesizers, sampler, vibrandoneon, music boxes , toys  βρίσκονται επί σκηνής και συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση. Μετά την παράσταση, μικροί και μεγάλοι έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες του ParaMana,  αλλά και να περιηγηθούν στον μαγικό μουσικό κόσμο του Γιώργου Κατσάνου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 10, 17 & 24 Απριλίου 2016, στις 12.00

Τιμή εισιτηρίου: 8 € (ενιαίο)

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ηλικίες: 4-12

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης

Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα

Σύνθεση και Εκτέλεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος

Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης

Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Mastering: Δημήτρης Δημητριάδης – Zero Gravity Studios

Χάρτης: Χαράλαμπος Ανδρεανίδης

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας,

Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Στάθης Χρυσίδης, Kaascat

Τεχνική Υποστήριξη: Λαέρτης Λιάγκος,

Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) (μετρητοίς με εκτύπωση Voucher)
Τηλεφωνικά: 210.7234567 (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)
Online: (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)  

VParavas_Thiseas_jan_16-13

θησείον – ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

τηλέφωνο θεάτρου: 210-3255444

ώρες ταμείου : 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)

πληροφορίες – κρατήσεις: καθημερινά 10.00 – 15.00

www.theseumtheatre.gr

www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts

ParaMana Puppet Theatre

Μαυρογένους 4-6, Καλλιθέα

Τηλ. επικοινωνίας: 210-9216996, 6973364350

www.paramanapuppetheatre.blogspot.gr

cie.paramana@gmail.com

https://www.facebook.com/ParaManaPuppetTheatre

VParavas_Thiseas_jan_16-22

Το Κουκλοθέατρο ParaMana ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συνδυάσει το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τέσσερις παραστάσεις ενώ μέσα στο 2016 ετοιμάζει μια ακόμη καινούρια παραγωγή για ενήλικο κοινό τον ‘Hikaru’. Κάθε μία από αυτές τις καλλιτεχνικές δουλειές χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών που χρησιμοποιεί. Από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα ταξιδεύει σε σχολεία όλης της Ελλάδας και παρουσιάζει παραστάσεις θεάτρου σκιών σε παιδιά και εφήβους στηρίζοντας με ποσοστό επί των εσόδων την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Παράλληλα, παρουσιάζει ιστορίες και για ενήλικο κοινό σε επιλεγμένα θέατρα και χώρους πολιτισμού. Στην Αθήνα συνεργάζεται με το θησείον ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ και στη Θεσσαλονίκη με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Τ. Έχει συνεργαστεί με τους: ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΡΤ, ARTE CHANNEL, ANEMON PRODUCTIONS, με τον Ηλία ΚΑΡΕΛΛΑ και καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως τους JO SMITH, COLETTE GARRIGAN, HELENE LE ROUX κα. Το ParaMana συμμετείχε δύο φορές στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας, στο Art2Work στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο και στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Charleville-Mézieres.

Leave a Reply