O “ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ” ΚΑΙ Ο “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ταρτούφος Γυάλινο Μουσικό ΘέατροΟ «Ταρτούφος» είναι έτοιμος να συναντήσει τους μικρούς του φίλους. Οι άνθρωποι της Παιδικής – Εφηβικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου, που φιλοξενούν κάθε χρόνο σχεδόν 70.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, παραμένουν αισιόδοξοι, δημιουργικοί και κυρίως συνεπείς στην εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και πολιτιστική τους πορεία. Εν μέσω αυτής της συνθήκης και κυρίως περιμένοντας τις καθυστερημένες αποφάσεις των αρμόδιων φορέων σχετικά με τη λειτουργία των θεάτρων και ειδικότερα των παιδικών σκηνών, εξακολουθούν να σχεδιάζουν μια νέα μεγάλη παραγωγή.

Παρά την απολύτως δικαιολογημένη αβεβαιότητα λόγω της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και την αδικαιολόγητη ασάφεια των οδηγιών ως προς τη λειτουργίας μας -με γνώμονα πάντα την προάσπιση της δημόσιας υγείας- θεωρούν υποχρέωσή τους να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και να διασφαλίσουν θέσεις εργασίας, να διατηρήσουν ακμαίο το ηθικό των καλλιτεχνών και των συνεργατών τους και να τιμήσουν την εμπιστοσύνη όλων, εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών που τους στηρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Την αυλαία λοιπόν σχεδιάζεται να ανοίξει για περιορισμένες παραστάσεις ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση, το έργο, που παρά την απρόσμενη διακοπή, παρακολούθησαν πέρσι περισσότεροι από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές.

Η νέα παράσταση «Ταρτούφος», η σπουδαία κωμωδία του Μολιέρου, από τους ίδιους συντελεστές, προγραμματίζεται να ανέβει από τον Δεκέμβριο του 2020.  Με αυτά τα δύο έργα, αλλά και τον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία πρόπερσι, ολοκληρώνεται ένα αφιέρωμα στο θέατρο της Αναγέννησης.  Κλείνει έτσι ένας κύκλος διαχρονικών έργων που σπάνια ανεβαίνουν για παιδιά και τα βοηθούν να εξοικειωθούν με το ύφος μεγάλων κλασικών θεατρικών συγγραφέων και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αξία των έργων τους.

Με σταθερή την ομάδα των βασικών συντελεστών, την Ελένη Βλάχου στη διασκευή και τη σκηνοθεσία και τον Ηλία Βαμβακούση στην πρωτότυπη μουσική,  ένας πολυμελής θίασος, θα ξεκινήσει ένα ανατρεπτικό κωμικό ταξίδι για να αφηγηθεί την ιστορία του μυστήριου κύριου Ταρτούφου που δεν είναι αυτός που φαίνεται… Να τη φέρουν στο σήμερα, στην εποχή μας, μια εποχή όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

«Ταρτούφος»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ψυλλάς

Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας

Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης

Βοηθός παραγωγής: Αρθούρος Ντόι

Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη

Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά)

Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Γιώργος Ματζιάρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Χαρά Τζόκα

Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις οριστικές ημερομηνίες έναρξης των παραστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν για τη λειτουργία των θεάτρων

Παραστάσεις: Καθημερινά οργανωμένες για σχολεία στις 10:30, Κυριακές στις 12:00

Το θέατρο θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σχετικά με την πληρότητα των χώρων και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143, 17121 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Γραφείο Οργάνωσης Παιδικής Σκηνής: 210 9327356, 210 9327287  – Ταμείο: 210 9315600
Site: www.gialino.grFacebook: www.facebook.com/p.s.gialino
Email: grafeio.organosis@gialino.gr

Leave a Reply