ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

Τα παιδιά του Γαλάζιου ΠλανήτηΜε μια παράσταση-βαλίτσα που ταξιδεύει στα σχολεία της Αττικής, το Εθνικό Θέατρο επεκτείνει το πεδίο δράσης του στο φυσικό χώρο των παιδιών, τη σχολική τάξη. Και το κάνει μ’ ένα έργο σπουδαίο, Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη, που παίζεται πλέον και κάθε Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ.

Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη δε βιάζονται να δώσουν απαντήσεις, αλλά γεννούν ερωτήσεις: Τι θα έδινες για αντάλλαγμα σε κάποιον που σου υπόσχεται πως θα πραγματοποιήσει τα πιο τρελά σου όνειρα; Όταν εσύ έχεις πολλά, μήπως κάποιος άλλος έχει πολύ λίγα; Μπορεί να παραμείνει στ’ αλήθεια “γαλάζιος” ο πλανήτης μας; Κι ένα ερώτημα για εμάς, τους “μεγάλους”. Διαρκεί στ’ αλήθεια μια αιωνιότητα η παιδική ηλικία, είναι ανεξάντλητη η νεότητά μας; Κι αν όχι, πότε ξεκινά στ’ αλήθεια να στερεύει;

_ELG3365

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη, βασισμένη στο ομώνυμο, πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον (εκδόσεις Πατάκη, δείτε εδώ) και σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα απευθύνεται στα παιδιά με τρυφερότητα, ευαισθησία αλλά και ευρηματικότητα. Κι έτσι, καταφέρνει να γεννήσει, ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές, μεγάλα ερωτήματα για μεγάλα θέματα: την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα.

Μακριά στο διάστηµα, σ’ έναν άλλο γαλαξία, υπάρχει ένας γαλάζιος πλανήτης που κατοικείται µόνο από παιδιά. Κάποια µέρα όμως, εµφανίζεται στον πλανήτη τους ο µυστηριώδης Σούπερ Γκλαµ, και τους υπόσχεται ότι µπορεί να πραγµατοποιήσει κάθε όνειρό τους, όμως με κάποια ανταλλάγματα…  Η Χίλντα και ο Μπριµίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι εκτός κι αν δράσουν αποφασιστικά ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να αφανιστεί!

_ELG3128

Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν καθημερινά, μέσα στη σχολική αίθουσα, έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

_ELG3089

Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη

Μια παράσταση για παιδιά από 3 ετών που ταξιδεύει στα σχολεία και κάθε Κυριακή στις 13:30 παίζεται στο Κτίριο Τσίλλερ, Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αιμίλιος Αλεξανδρής

 Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαλαματένια Γκότση, Γιάννης Παναγόπουλος 

_ELG3004

Προπώληση εισιτηρίων: 

Ταμεία Εθνικού Θεάτρου (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 & Πανεπιστημίου 48), 2107234567
www.n-t.gr
www.ticketservices.gr
Καταστήματα Public

Για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 5288178 και στο email paidikosteki@n-t.gr

_ELG2842

Leave a Reply