ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ARTIKA «ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΗΜΕΡΑ»

Μπορούμε κι εμείς να στηρίξουμε την καινούργια θεατρική παραγωγή της Artika «Μια θαυμάσια ημέρα», που θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2021 στο Hamm της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεγαλύτερης κλίμακας συνεργασίας “Μapping a map on the aesthetics of performing arts for early years”, ένα καλλιτεχνικό και ερευνητικό πρόγραμμα για τις παραστατικές τέχνες για τις πολύ νεαρές ηλικίες 0-6 χρονών. Για τη δημιουργία της παράστασης αυτής, η Artika έχει εξασφαλίσει τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ζητάει από εμάς, το κοινό της, να γίνουμε ο μεγάλος τρίτος χορηγός που θα κάνει αυτή την παραγωγή πραγματικότητα!

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Artika είναι η ομάδα που έφερε το θέατρο για πολύ νεαρές ηλικίες – 0-6 χρονών – στην Ελλάδα πριν από 14 χρόνια, αναγνωρίζοντας πως η επαφή με το θέατρο πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς γιατί επιτρέπει μια συνολική ανάπτυξη στον νέο άνθρωπο. Όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να διατηρήσουν ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο στη δουλειά τους, οι άνθρωποί της έχουν διανύσει έναν δύσβατο δρόμο, καταφέρνοντας να διατηρήσουν μία συνεχόμενη και συνεπή στις ιδέες τους πορεία, η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο από το κοινό τους στην Ελλάδα, όσο και από τη διεθνή σκηνή, με τη συμμετοχή τους σε διεθνή φεστιβάλ. Μεγάλο επιστέγασμα των προσπαθειών τους είναι η συμμετοχή στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mapping.

Μια θαυμάσια ημέραΤι είναι το Mapping!

Το πρόγραμμα μεγαλύτερης κλίμακας συνεργασίας “Mapping a map on the aesthetics of performing arts for early years” είναι ένα τετραετές (2018-2022) καλλιτεχνικό και ερευνητικό πρόγραμμα για τις παραστατικές τέχνες για τις πολύ νεαρές ηλικίες 0-6 χρονών. Σε αυτό συνεργάζονται 16 Ευρωπαϊκά θέατρα, 4 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, καθώς και η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, Bologna Children’s Book Fair. Συγκεκριμένα, διερευνά την ιδέα «τα παιδιά ως θεατές του σήμερα και όχι μόνο του αύριο». Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα δημιουργηθούν:

  • 19 φεστιβάλ
  • 16 καινούριες παραγωγές
  • The Map, ένα ερευνητικό βιβλίο
  • The Map, ένα εικονογραφημένο βιβλίο
  • Εκθέσεις ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά ως θεατές»
  • Μία τελική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των θεάτρων
  • Ένα νέο ακροατήριο
  • Εις βάθος μελέτες πάνω στη σκηνοθεσία και τη δραματoυργία
  • Μία σειρά βιβλίων τεκμηρίωσης πάνω στη διαδικασία

«Μια θαυμάσια ημέρα» – η παράσταση!

Με τη δωρεά σας στηρίζετε τη δημιουργία της καινούριας θεατρικής παραγωγής της Artika, με τίτλο «Μια θαυμάσια ημέρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2021 στο Hamm στη Γερμανία. Θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές της σε άλλα διεθνή φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, στην Μπολόνια και στη Λιμόζ. Φυσικά, η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα! Η ιδέα της Artika για αυτή την παράσταση βασίζεται στο όραμα πως το θέατρο είναι ένα και μπορείς να δημιουργήσεις μία θεατρική παράσταση που να απευθύνεται τόσο στο ενήλικο όσο και στο κοινό των πολύ νεαρών ηλικιών. Στο επίκεντρο της δουλειάς της για αυτή την παράσταση είναι ο «λόγος» και συγκεκριμένα ο λόγος ο ποιητικός. Οι άνθρωποι της Artika, λοιπόν, θέλουν να δημιουργήσουν μία πρωτότυπη αισθητική θεατρική παράσταση με κείμενα από τον ποιητικό λόγο που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενήλικοι παρέα με τα παιδιά τους.

Μια θαυμάσια ημέραΓιατί χρειάζονται τη στήριξή μας!

Όπως μας λένε οι άνθρωποι της Artika «Όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε στηρίξει την πορεία μας αυτοχρηματοδοτώντας τις παραγωγές μας κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ποιότητά τους. Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειαζόταν να ελαχιστοποιηθούν ή και να εκμηδενιστούν οι αμοιβές των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη δημιουργία τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει εξαιρετικά χαμηλά κονδύλια για τον Πολιτισμό από τα οποία το θέατρο για νέους ανθρώπους εξαιρείται ολοκληρωτικά. Παρόλα αυτά, από αγάπη και αφοσίωση στους στόχους και τα οράματά μας, έχουμε καταφέρει να δημιουργούμε, να εξελισσόμαστε και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη του θεάτρου για πολύ νεαρές ηλικίες στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με πάρα πολλά καταξιωμένα θέατρα και ομάδες της Ευρώπης, κάτω από τη σκέπη του προγράμματος Mapping το οποίο συγχρηματοδοτεί η ΕΕ μέσω του Creative Europe».

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να στηρίξετε την παράσταση. 

Leave a Reply