ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ|ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΥΣΤ

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Δράση απρόσμενη, με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ! Παραμύθια γνωστά και οικεία σε μικρούς και μεγάλους, που όμως παρουσιάζονται με τρόπο που ξαφνιάζει και ενθουσιάζει τα παιδιά.  

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «O Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής»συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! που παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Πέτρου Δαμουλή, πάνω σε μια ιδέα και σε κείμενο του Τάσου Ράτζου. 

Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Τύμπανα, κιθάρα, μεταλλόφωνο, καλίμπες, ξύστρα, μουσικές γαβάθες, καζού, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν ουσιαστικά, ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων. Μια παρέα, οι ηθοποιοί και τα παιδιάμαζί, επεξεργάζονται από κοινού τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη. 

mikrosnotos-aisopou-komix-2016-lowres-4

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!:

• Σύλληψη ιδέας – κείμενο: Τάσος Ράτζος

• Σκηνοθεσία – Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

• Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου

• Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Φένια Σχοινά

• Επιμέλεια κίνησης:  Έλενα Γεροδήμου

• Εικαστική επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη

• Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

• Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:

Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION

• Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

• Κείμενο και στίχους στο  «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» & στίχους στο«Ο Λαγός και η Χελώνα» έγραψε ο  Πέτρος Δαμουλής

mikrosnotos-aisopou-komix-2016-lowres-3

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!»

από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

Από 9/10/2016 μέχρι και 9/4/2017 κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

στο Θέατρο FAUST Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)

και καθημερινές για σχολεία

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ, έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ210 3234095 

Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6947 421432 και η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.

Δείτε περισσότερα στο http://goo.gl/zmGDKq

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!, από την ομάδα Μικρός Νότος, απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά. Τις καθημερινές, ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η ομάδα συνεχίζει επίσης φέτος με την παράσταση «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ» (2η χρονιά), η οποία στηρίζεται σε τρία λαϊκά παραμύθια, ενώ παρουσιάζει και τη ΝΕΑ, μουσικοπαιδαγωγική της παράσταση, με τον τίτλο «ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ» που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια. Όλες οι παραστάσεις φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko τουΥπουργείου Παιδείας

Leave a Reply