ΜΗΛΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΓΑΤΟΣ|ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ

H παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος ξεκινάει στις 17 Σεπτεμβρίου τις παιδικές της παραστάσεις, που θα διαρκέσουν ως τις 30 Απριλίου 2017.  

%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b1-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b1

Για 9η χρονιά συνεχίζεται η παράσταση Μήλα Ζάχαρη Κανέλα, κάθε Σάββατο στις 11:30 και κάθε Κυριακή στις 5:30.

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες  θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της» σε παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών , ανανεωμένη για 9η χρονιά. Το έργο, με δύο ηθοποιούς, κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών, είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής , την αλληλοϋποστήριξη  και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει;  Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου

Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού

Σκηνογραφία-Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Μουσική πρωτότυπη: ABC (Alternative Blues Company)

Φωτισμοί: Θέμος Σβορώνος

Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού,  Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια της παράστασης: 50’

Τιμή εισιτηρίου: 8€

%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%82

Για 7η χρονιά συνεχίζεται ο Μάρκος ο Γάτος κάθε Σάββατο στις 5:30, για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών.

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της και αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον Φούρνο, με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί, ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν μια παράσταση με πολύ χιούμορ, μουσική, κούκλες και 2 ηθοποιούς. Το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Σκηνογραφία:  Αντώνης Νομικός

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών: Άννα Σαντοριναίου

Μουσική πρωτότυπη:  ABC (AlternativeBluesCompany)

Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης

Παίζουν:  Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

Διάρκεια παράστασης: 55’

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168  Αθήνα
210.6460748 & 210.6470069  info@fournos-culture.gr, www.fournos-culture.gr 

One Response

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΝΟΥ 16 Σεπτεμβρίου, 2016

Leave a Reply