“ΠΑΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ”. ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

Πάει έρχεταιΈχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, αλλά και θεωρώντας πολύ σημαντική την επαφή του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του με το θέατρο και την τέχνη, η ομάδα Artika γιορτάζει το άνοιγμα των θεάτρων και μας καλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων! Η αρχή γίνεται με το «Πάει έρχεται», μια θεατρική παράσταση με χορό και ζωντανή μουσική για θεατές από 18 μηνών, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο: Ένα ζευγάρι ζει μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζεται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τί συμβαίνει όμως κάθε φορά που ο ένας από τους δύο φεύγει; Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή είναι πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή ένας άνθρωπος που μας φροντίζει, δε βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα! Η παράσταση “Πάει έρχεται”, η οποία παιζόταν ήδη όταν έγινε το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, μας μιλάει με απλό τρόπο για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το οικείο, το φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης.Πάει έρχεται-Στοιχεία παράστασης:
Ιδέα – Σκηνοθεσία : Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Ερμηνεία: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής
Σκηνικά – Κοστούμια – Σχεδιασμός εντύπων : Τζελίνα Πάλλα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες – Video : Grid Fox
Διάρκεια παράστασης : 40΄
Οργάνωση παραγωγής : Artika
Trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=mU97O0_wdFo
Επικοινωνία : Μαρία Κωνσταντοπούλου, Κ: 6944478668
Τόπος : Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Ανεργίας, Ομαδικό 15 άτομα+): 8€
Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από την Ticketservices και το Public.
Μέρα και ώρα παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17.30 από τις 9 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο χώρος λειτουργεί ως «αμιγής». Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση, για θεατές άνω των 12 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους θεατές από 4 έως 11 ετών, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527
Η παράσταση δεν είναι διαδραστική. Ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας στον χώρο, η Artika έχει καταφέρει να αποδείξει πως δε χρειάζεται να δημιουργήσεις διαδραστικές παραστάσεις για να προσελκύσεις το ενδιαφέρον ακόμα και των πολύ νεαρών θεατών, αλλά ότι μπορούν να γίνουν θεατές και να παρακολουθήσουν με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον μία παράσταση χωρίς να δρουν.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας. Η ατομική και δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα της Artika Theatre Company. 
Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Λίγα λόγια για την ArtikaH Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022 . H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (Helios Theater), την Ουγγαρία (Kolibri Theatre Festival), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival). Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική. Η ομάδα επιχορηγείται από τοΥπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Creative Europe 2018-2022).

Leave a Reply