Ο ΒΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Η Ομάδα Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει ένα παραμύθι καθημερινότητας. Η περιπέτεια του σχολείου, τα ταξίδια στην γειτονιά. Oι επικίνδυνες διαδρομές από το χολ στην κουζίνα, oι εκστρατείες γνωριμίας με φίλους, η μαγεμένη οθόνη που σε υπνωτίζει και δεν μπορείς να ξεκόλλησες, τα τρομακτικά «μη»…

To “Βάσος και Βιβή” είναι άλλο ένα έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο.

Το έργο εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ‘ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης, – το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λοΐζος θα μας δείξουν έμπρακτα πώς η μιντιακή ψυχαγωγία απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία σε αντίθεση με την εμπειρία του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων. Το έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984 και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Το έργο “Max und Milli”, (η Γερμανική εκδοχή) γράφτηκε το 1979 και μέχρι σήμερα είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεάτρου Grips. Έχει ανέβει παγκοσμίως σε πάνω από 40 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες. Το τελευταίο ανέβασμα στο Grips έγινε το 2009 και έπαιξε τρείς σεζόν στο ρεπερτόριο.

%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%b7-afisa

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση/ Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι
Τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος
Διανομή: Θάνος Αλεξίου, Ιωάννα Λέκκα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δάφνη Δαυίδ,
Κωνσταντίνος Γώγουλος, Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά- κουστούμια: Δήμητρα Λιακούρα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κίνηση: Νατάσσα Σαραντοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Βίντεο: Χρήστος Φωτιάδης
Φωτογραφίες: Θωμάς Αρσένης
Oπτική επικοινωνία: WHAT IF Design

Κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινές για σχολεία

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα,
τηλ. 210 3636 144- 210 3625 520

Leave a Reply