ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΟΝΕΙΡΟ: ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ OUR FESTIVAL

ασπίδα όνειραΤην Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 19:30, η ομάδα A(r)CT  παρουσιάζει την παράσταση χοροθεάτρου “Μια ασπίδα όνειρα”, διάρκειας 60 λεπτών, για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο του Our Festival. Ας δούμε τι είπαν οι συντελεστές της στο Τaλκ.

Φέτος έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Our Festival, αυτή τη φορά με τη χοροθεατρική παιδική παράσταση “Μία ασπίδα όνειρα”. Το έργο μας αυτό αντλεί στοιχεία από το γνωστό βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες “Δον Κιχώτης” και δίνει έμφαση στην ανυπέρβλητη αξία της φαντασίας και στη σημασία τού να ακολουθείς τα όνειρά σου. Στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο που ισορροπεί στα όρια του φαντασιακού και του πραγματικού. Να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση πως οι κιτρινισμένες σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν μπροστά τους. Να τους παρασύρουμε μέσα από την αφήγηση, τη μουσική και την κίνηση σε ένα τοπίο μαγικό, όπου όλα μπορούν να συμβούν: μάγοι που συμφιλιώνονται, γίγαντες με υπαρξιακές ανησυχίες, λούτρινα αλογάκια που χλιμιντρίζουν και ιππότες που ηττώνται από την αλαζονεία τους… Μία ιστορία που ξετυλίγεται με έναν τρόπο διαφορετικό και καλεί τους θεατές να αναρωτηθούν εάν τελικά η δύναμη να ακολουθούν τα όνειρά τους έχει καθόλου ξεθωριάσει.  

Το Our Festival είναι για μας μία γιορτή! Γιορτή τέχνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας.  Είναι όλα όσα θα έπρεπε να πρεσβεύει ένα φεστιβάλ τεχνών. Ένα σπίτι. Εκεί που νιώθεις ασφάλεια και έχεις χώρο να ακουστείς και να ακούσεις, να νιώσεις, να κατανοήσεις, να εξελιχθείς. Μία μεγάλη αγκαλιά. Ένα όνειρο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πολύ μεράκι, πολλή αγάπη και αφοσίωση και ταυτόχρονα πολύ αγώνα και πολλή συλλογική προσπάθεια. 

Λίγα λόγια για την παράσταση “Μια ασπίδα όνειρα”: Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Εσύ άραγε έχεις βρεθεί σε τέτοιους κόσμους; Έχεις φανταστεί πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα βιβλίο; Έχεις σκεφτεί τι θα έκανες ως Δον Κιχώτης; Τι θα ονειρευόσουν να αλλάξεις στον κόσμο αυτό; Την παράσταση θα ακολουθήσει ένα διαδραστικό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού μέσα από το οποίο οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε διάφορους μαγικούς τόπους, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να κινούν το σώμα τους και να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.Συντελεστές:
Χορογραφία/ Σύλληψη: Ελένη Παπαϊωάννου
Ερμηνεία και συνδημιουργία κινητικού υλικού: Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Τάσος Νίκας και Μιχάλης Σαγάνης
Μουσική επιμέλεια/ σχεδιασμός: Πάνος Χουντουλίδης
Επιμέλεια Κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων: Μελισσάνθη Σπέη
Σκηνογραφία/ Σκηνικά: Δημήτρης Κωνσταντάρας & Ελένη Παπαϊωάννου
Αφήγηση: Λάμπρος Παπαγεωργίου

Leave a Reply