ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ|Η ΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ

Η Μάγια στην Ονειροχώρα είναι μια ξεχωριστή παιδική παράσταση για όλες τις ηλικίες, γεμάτη μουσική και υπέροχα νοήματα, όπου ηθοποιοί και μάγοι -για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή- μας χαρίζουν συγκίνηση και γέλιο.

Η Μάγια είναι ένα μικρό κορίτσι που δεν ξέρει τι είναι ο Φόβος και αποφασίζει, για να το μάθει, να χαθεί μέσα στο Μαγικό Βιβλίο της Ονειροχώρας που έχει στο παιχνιδάδικο της η μυστηριώδης Κυρία Βέρνον. 

Το Τaλκ ανέκρινε τον ένα εκ των κειμενογράφων και σκηνοθέτη της παράστασης, τον Σταύρο Στάγκο ! Ας δούμε τι έχει να μας πει για την μικρή του πρωταγωνίστρια και την περιπέτειά της. 

SIM_8168

Υπάρχει άνθρωπος -πολύ περισσότερο παιδί- που να μην φοβάται, και που μάλιστα είναι δυστυχισμένος γι αυτό; Υπάρχει, μας απαντά η Μάγια, που, όπως σε όλα τα παιδιά, δεν της αρέσει να διαφέρει και ψάχνει να γνωρίσει τον Φόβο. Αυτό όμως που στεναχωρεί την ίδια αποτελεί ταυτόχρονα ένα μοναδικό χάρισμα που την καθιστά ξεχωριστή και της δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσει τα ξόρκια που έχουν πέσει στην Ονειροχώρα- ένα παράλληλο σύμπαν γεμάτο χρώματα και μουσική, που υπάρχει δίπλα μας.

Πώς φτάνει εκεί η Μάγια; Σε αυτό το παράλληλο Σύμπαν η Μάγια κυριολεκτικά «πέφτει» μέσα από το Μαγικό Βιβλίο της Κυρίας Βέρνον, που έχει το αγαπημένο παιχνιδοπωλείο της μικρής μας ηρωίδας – και είναι η  μυστική Πύλη για την Ονειροχώρα.

Τι θα συμβεί στην Ονειροχώρα; Εκεί η Μάγια θα γνωρίσει το alter ego της, τον απόλυτοι φοβιτσιάρη Σαμ και μαζί θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε όλoι μας από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής μας: το Άγχος, τον Φόβο της Απόρριψης, τον Φόβο της Αποτυχίας, την Ντροπή και εν τέλει την έλλειψη γνώσης.

Και στο τέλος πώς θα μάθει τον Φόβο; Μα μέσα από την Αγάπη, που εμφανίζεται κι αυτή το ίδιο μαγικά και απρόσμενα και την κάνει να φοβηθεί μήπως χάσει αυτόν που αγαπά.

SIM_8120

‘Οπως μας λέει ο Σταύρος Στάγκος, η Μάγια στην Ονειροχώρα είναι ένα παραμύθι γεμάτο πολύχρωμες πόλεις και μυρωδιές των στοιχείων της Φύσης, γεμάτο μαγικά τραπέζια που πετάνε και μαγικές ομπρέλες, λουλούδια και φωτιές που εμφανίζονται από το πουθενά, γεμάτο τραγούδια και αστεία και χορούς, που θέλει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σ’ ένα κόσμο με λιγότερο Φόβο και περισσότερη Γνώση. Μια περιπέτεια που θέλει να είναι όπως η ίδια η περιπέτεια της ζωής : συναρπαστική και γεμάτη συγκινήσεις. Μην τη χάσετε!

SIM_8273

Συντελεστές:

Κείμενo: Σταύρος Στάγκος, Περσέας Αρκομάνης, Έρση Νιαώτη, Κώστας Παντελιάς

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Χορογράφος: Στέλλα Κρούσκα

Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Magicconsultants: Περσέας Αρκομάνης & CostaFuntastico

Βοηθός σκηνοθέτη: Ερση Νιαώτη

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Παπαδοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βαγγέλης Αμπατζής, Άρτεμις Γρύμπλα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Και οι μάγοι: Περσέας Αρκομάνης, Costa Funtastico

Πού: Από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Πειραιώς 131 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο: 16:00/ Κυριακή: 12:00 & 16:00

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.  

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Leave a Reply