“ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ελέφαντας στο δωμάτιοΠού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Πώς μπορεί ένα παιδί να συνδεθεί με τη μνήμη; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του… Για δεύτερη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη, έρχεται “Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο”, ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας στα παιδιά από 3 έως 9 ετών και στους συνοδούς τους πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.

Ο Κωστής ζει σ’ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου ο φόβος του βγαίνει αληθινός: ξεχνάνε τα γενέθλιά του! Το μόνο που του μένει λοιπόν είναι να μοιραστεί την τούρτα του με τον καινούριο φανταστικό φίλο του, τον Σωκράτη τον ελέφαντα, και να ξεκινήσει μαζί του μια ανατρεπτική περιπέτεια.

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο
ΣΥΓΓΡΑΦΗ/ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Μιχάλης Κοιλάκος 
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαγδαληνή Αυγερινού 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ/ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Άλκηστις Ραυτοπούλου 
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Πέπη Ζαχαροπούλου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Μίλτος Αθανασίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Σμαράγδα Δογάνη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Δήμητρα Κουτσόγεωργα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΚΑΣ: Κατερίνα Θεοφανοπούλου 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Θοδωρής Δούπας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Αντώνης Κοντολέων
TRAILER Νεφέλη: Οικονόμου-Πάντζου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Πλιάκης, κ.ά.
ΠΟΤΕ:
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022) 11:30ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚ ‘21: 12.30ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΔΕΚ ‘21: 17:00

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥ 27, ΤΡΙ 28, ΤΕΤ 29, ΠΕΜ 30 ΔΕΚ ’21 &
ΠΕΜ 6 & ΠΑΡ 7 ΙΑΝ ’22: 17:30

Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και Πολιτιστική Εταιρεία ΕΑΝ 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Πληροφορίες την ημέρα των παραστάσεων στο 210 72 82 554
Τα Εκδοτήρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο θα παραμείνουν κλειστά και τις μέρες των παραστάσεων.
Ο χώρος λειτουργεί ως «αμιγής» σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση, για θεατές άνω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών). Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Leave a Reply