ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2016-2017

Παιδικό Θέατρο! Δύο νέες παραστάσεις για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια ετοιμάζει για τη θεατρική σεζόν 2016-2017 η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της. 

«Οι άθλοι του Ηρακλή»

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές και τα κοστούμια προκειμένου η παράσταση με τίτλο «Οι άθλοι του Ηρακλή», που θα παιχτεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, να είναι έτοιμη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως είχε υποσχεθεί από τον χειμώνα η Κάρμεν Ρουγγέρη στα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι το έργο ανεβαίνει μετά από ψηφοφορία. Κάθε χρόνο η Κάρμεν προτείνει στα παιδιά, στο τέλος κάθε παράστασης, 3 τίτλους έργων που σκέφτεται να παρουσιάσει. Και το κοινό αποφασίζει. Ο Ηρακλής  ήταν πρώτος στην προτίμηση των μικρών της φίλων και βέβαια η σκηνοθέτιδα δεν τους χαλάει το χατίρι.

Παραμυθένια θα είναι η αντιμετώπισή της αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ό,τι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

  • τη γέννηση του ήρωα
  • τη ζωή του
  • τους άθλους του
  • την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
  • το θάνατό του
  • και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

Hraklis

Σημειώνουμε ότι από τις 12 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα παρουσιαστούν πρωτότυπα σχέδια κοστουμιών και κατασκευών της Χριστίνας Κουλουμπή – σκηνογράφου και ενδυματολόγου της παράστασης «Οι άθλοι του Ηρακλή», στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «ΗΡΑΚΛΗΣ, υπερβατική πορεία», που θα διαρκέσει ως τις 7 Αυγούστου.  

«Ο μαγικός αυλός» 

Μετά το πολύ επιτυχημένο ανέβασμα του Κουρέα της Σεβίλλης, με μουσική του Ροσίνι, στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, που περιοδεύει τώρα σε όλη την Ελλάδα, η  Κάρμεν των παιδιών, τίτλος που της απέδωσαν τα ίδια τα παιδιά, συνεχίζει με τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ. Ήδη επιλέχθηκαν ηθοποιοί –τραγουδιστές με ωραίες φωνές και όλα δείχνουν ότι θα προκύψει άλλη μια μαγική παράσταση. «Ο μαγικός αυλός» είναι ένα παραμύθι με πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, πλούσιο σε μηνύματα και με μουσική που σίγουρα θα χαϊδέψει τα αυτάκια των παιδιών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτιδα, σκοπός της είναι πάντα μέσα από τις παραστάσεις αυτές να μετατρέπει τις όπερες σε μουσικά παραμύθια, ώστε  να δίνει ακούσματα κλασικής μουσικής στα παιδιά. Ακούσματα απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.

Aloga

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν αρχές του Νοέμβρη

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Οργάνωση Παραγωγής: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παραγωγή: «Οι άθλοι του Ηρακλή» Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παραγωγή: «Ο Μαγικός αυλός» Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

Πληροφορίες – Κρατήσεις –  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579

Πληροφορίες – Κρατήσεις – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: 210 3417000 – 6945373097

Leave a Reply