ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εσείς ξέρατε ότι οι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες δικαιούνται καθημερινά να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο για τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ την ίδια στιγμή 1 στα 2 παιδιά σε όλο τον κόσμο ξοδεύει λιγότερο από μια ώρα την ημέρα σε εξωτερικούς πράσινους χώρους;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10 χώρες με τη συμμετοχή 12.000 γονιών με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, έδειξε όχι μόνο ότι τα παιδιά περνούν λιγότερο από 2 ώρες σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ότι το 1/3 των ερωτηθέντων αφήνει τα παιδιά του λιγότερη από μισή ώρα σε χώρους εξωτερικούς. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε ακούσει από πολλές διαφορετικές πηγές: τα παιδιά ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στο σπίτι μπροστά σε οθόνες, αντί να ασχολούνται με το ελεύθερο παιχνίδι σε πράσινους χώρους παρέα με άλλα παιδιά. Αυτή η ενασχόληση θα συμβάλει στο να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, αλλά και να διασκεδάσουν έξω από τους τέσσερις τοίχους.

Ανακαλύψτε χώρους πρασίνου για εσάς και τα παιδιά σας που έχουν ανάγκη από παιχνίδι, εκτόνωση και διασκέδαση μέσα από την εφαρμογή της WWF Greenspaces και προγραμματίστε μία επίσκεψη με τους αγαπημένους σας μικρούς και μεγάλους φίλους. Ειδικά για την Αττική ήδη η WWF ξεχώρισε κάποιες παιδικές χαρές διαμαντάκια από τις καταγραφές του κοινού και ελπίζει σύντομα να έχει-με τη βοήθεια μας -στοιχεία και για άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

One Response

  1. λιανα 4 Απριλίου, 2016

Leave a Reply