ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ

Ιδέεs, προτάσειs, αναμμένα κεράκια, πολλά happy birthday και ατέλειωτη χαρά για τα ωραιότερα πάρτι τηs ζωήs του! Αυτά που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα του μείνουν αξέχαστα για μια ολόκληρη ζωή…

Στο σπίτι σαs
Εάν έχετε τον χώρο και κυρίωs τον χρόνο τότε είναι βέβαιο ότι ένα homemade party θα μείνει αξέχαστο τόσο σ’ εσάs όσο και στα παιδιά σαs. Οι ιδέεs γύρω από τη διακόσμηση, το φαγητό και τα δώρα που θα προσφέρετε στουs μικρούs σαs καλεσμένουs είναι άπειρεs και ιδιαίτερα καλόγουστεs, όπωs αυτέs που προτείνει η επώνυμη επιχειρηματίαs-νοικοκυρά Μάρθα Στιούαρτ στην ιστοσελίδα τηs www.marthastewart.com/. Εάν ο τύποs σαs δεν είναι εκείνοs τηs μαμάς animatrice που σκαρφίζεται μια ντουζίνα παιχνίδια προκειμένου να διασκεδάσει τουs λιλιπούτειουs επισκέπτεs τηs με παιχνίδια θησαυρού και ζυμωτά κουλουράκια θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κλείσει έναν άνθρωπο (clown- γελωτοποιό-ταχυδακτυλουργό) για να διασκεδάσει τα παιδιά. Όσο περιττό κι αν σαs φαίνεται, είναι το άκρωs απαραίτητο, καθώs θα κρατήσει τα παιδιά σαs απασχολημένα κι εσάs ελεύθερη από νταντέματα.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ζεστασιά των δικών μαs πάρτι.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Ένα σπίτι ανάστα ο Κύριοs!


Σε παιδότοπο
Παρότι είναι πολλοί εκείνοι που το χαρακτηρίζουν ωs την «εύκολη» λύση, τα παιδιά το λατρεύουν και οι μεγάλοι μπορούν να περάσουν κάποιεs ώρεs ησυχίαs απολαμβάνονταs απλώs το τσάι ή τον καφέ τουs. Αν καταφύγετε στη λύση του παιδότοπου φροντίστε να επιλέξετε κάποιον με πολλά φουσκωτά και έμπειρο προσωπικό καθώs η ασφάλεια των παιδιών σαs θα βρίσκεται στα χέρια τουs. Όσον αφορά επίσηs το μενού, πριν αποφασίσετε, ζητήστε να δοκιμάσετε αυτά που θα σαs προτείνουν για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Οι περισσότεροι παιδότοποι σαs δίνουν επίσηs την εναλλακτική να ετοιμάσετε μόνη σαs τα φαγητά και τα γλυκά κι εκείνοι να αναλάβουν απλώs τουs χυμούs, τα ποτά και τα αναψυκτικά. Μία πολύ καλή λύση που θα αφήσει άπαντεs ικανοποιημένουs.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Τα παιδιά θα περάσουν τέλεια κι εσείs θα ξεκουραστείτε.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Πρέπει να κάνετε μεγάλη έρευνα καθώs πολλοί παιδότοποι δεν ανταποκρίνονται στα «θέλω» μιαs μαμάs.


Στο σπίτι τηs γιαγιάs

Μία πολύ καλή λύση για να κρατήσετε το σπίτι σαs όρθιο και να πάρετε τη ρεβάνs για τα πάρτι που δεν κάνατε μικρή! Η καλή μαs η γιαγιά θα ετοιμάσει υπέροχα φαγητά και νοστιμότατεs πίτεs, θα στύψει φρέσκεs πορτοκαλάδεs και θα φτιάξει πεντανόστιμα γλυκά. Επιπλέον, θα αφήσει τα παιδιά ελεύθερα να αλωνίσουν ολόκληρο το σπίτι ενώ θα εκτελεί και χρέη baby sitter, σερβιτόραs και οικιακήs βοηθού (άσε, παιδάκι μου, τα πιάτα, θα τα πλύνω εγώ!). Και σ’ αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε απαραιτήτωs έναν άνθρωπο για να ψυχαγωγεί τα παιδιά, εκτόs κι αν η δική σαs γιαγιά προθυμοποιηθεί να τουs διαβάσει παραμύθια, να πλάσει μαζί τουs κουλουράκια και να τουs ανοίξει τα μπαούλαμε τουs παλιούs θησαυρούs…
ΤΑ ΥΠΕΡ: Θα έχετε την ξεκούραστη αίσθηση ότι πήγατε καλεσμένη στο πάρτι ενόs άλλου παιδιού.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Η γιαγιά θα έχει άποψη επί παντόs επιστητού. Μη διανοηθείτε να εκφράσετε τη δική σαs – κυρίωs στην κουζίνα τηs!


Σε ξενοδοχείο

Τα παιδικά πάρτι σε μεγάλα ξενοδοχεία αποτελούν μία τάση των τελευταίων ετών την οποία επιλέγουν πολλοί γονείs. Το καλό σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα παιδιά σαs θα έχουν στη διάθεσή τουs έναν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο όπου θα μπορούν να παίξουν με την ψυχή τουs κι εσείs ένα σημείο συνάντησηs και κουβένταs με τουs υπόλοιπουs γονείs. Το φαγητό είναι συνήθωs άριστου επιπέδου ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν άπειρεs προτάσειs μενού. Πολύ σημαντικό είναι ωστόσο ότι σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε (και να πληρώσετε) εκτόs από την αίθουσα του ξενοδοχείου, ανθρώπουs που θα προσέχουν αλλά και θα ψυχαγωγούν τα παιδιά.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Τα παιδιά θα έχουν την αίσθηση ότι όλοs ο κόσμοs τούs ανήκει!
ΤΑ ΚΑΤΑ: Το κόστοs είναι συνήθωs υψηλό.


Στο σχολείο του

Ίσωs η καλύτερη λύση για παιδιά πάνω από 3 ετών που πηγαίνουν σχολείο. Πέραν του ότι το παιδί θα αισθανθεί οικεία και θα βρεθεί με τουs καθηpερινούs του φίλουs, εσείs θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και τουs υπόλοιπουs γονείs με τουs οποίουs μοιράζεστε τα ίδια όνειρα και ταυτόσημεs ανησυχίεs. Εάν ο καιρόs το επιτρέπει και το σχολείο διαθέτει αυλή, το πάρτι σαs θα μείνει αξέχαστο σε όλουs. Συζητήστε με τη διευθύντρια του σχολείου για το εάν η δασκάλα των παιδιών θα μπορούσε να είναι παρούσα τη συγκεκριμένη ηpέρα προκειμένου να αποφύγετε την «ενοικίαση» ψυχαγωγικού προσωπικού, οργανώστε το catering και αφήστε όλα τα υπόλοιπα στη φαντασία και το κέφι των παιδιών.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Το παιδί σαs θα γίνει αpέσωs η ψυχή του πάρτι.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Δεν υπάρχουν, εκτόs κι αν δεν του αρέσει το σχολείο!


Στο γήπεδο

«Κλείστε» ένα από τα γηπεδάκια 4Χ4 που υπάρχουν σε πολλέs γειτονιέs και ζητήστε από τον γιο σαs να φτιάξει με τουs φίλουs του δύο ποδοσφαιρικέs ομάδεs. Οι γονείs πάρτε θέση στιs κερκίδεs και ετοιμαστείτε να πανηγυρίσετε πολλά γκολ και να κάνετε τον διαιτητή σε διάφορουs καβγάδεs (που όμωs δεν διαρκούν). Μπορείτε ακόμα να οργανώσετε έναν αγώνα μεταξύ γιων και μπαμπάδων – κάτι που θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα και οι δεύτεροι. Ακολουθούν πολλά αναψυκτικά, επιδρομέs σε μεζέδεs και όλουs τουs μικρούs και μεγάλουs «ποδοσφαιριστέs» να τραγουδούν «να ζήσειs…»
ΤΑ ΥΠΕΡ: Τα αγοράκια (μικρά και μεγάλα) θα το κατευχαριστηθούν.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Τα κοριτσάκια μάλλον αποκλείονται.


Σε θέατρο ή σινεμά

Διαλέξτε μια καλή παράσταση ή μια κινηματογραφική ταινία κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού σαs, κλείστε εισιτήρια για τουs φίλουs του, συνεννοηθείτε με τουs υπεύθυνουs του χώρου, χαρείτε και εσείs μαζί τουs το έργο και μετά σβήστε τα κεράκια του ή στη σκηνή – σε πολλά παιδικά θέατρα είναι έτσι κι αλλιώs διαμορφωμένη ώστε να μπορούν οι μικροί θεατέs να συμμετάσχουν στην παράσταση, είτε στο φουαγιέ.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Πάρτι «με άποψη» και πολλά ερεθίσματα.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Αρχικά ίσωs δυσκολευτείτε να εξηγήσετε στον μικρό ή στη μικρή πόσο καλά μπορεί να περάσει.


Στην παιδική χαρά

Εκεί που συναντιέται συνήθωs με τουs φίλουs του μπορείτε να στήσετε δύο τραπεζάκια, να τα στολίσετε, να φέρετε τα φαγητά και την τούρτα σαs. Καλέστε και όσουs συμμαθητέs και συμμαθήτριέs του θέλει και αφήστε τουs να διασκεδάσουν με τον τρόπο που ξέρουν πολύ καλά.
ΤΑ ΥΠΕΡ: Προσωπικό σαν πάρτι στο σπίτι, ξεσαλωτικό σαν πάρτι σε παιδότοπο.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Μια ξαφνική βροχή μπορεί να το ματαιώσει.

Leave a Reply