ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ LGBTQ Ο ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ

b3c25f35fbbc7caa7751bae4b2a0f091To Nickelodeon μοιράστηκε επίσημα με το κοινό ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι μέλος της LGBTQ κοινότητας. Το παιδικό τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε στο Twitter το Σάββατο ένα μήνυμα που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γιορτάζοντας το #Pride με την κοινότητα LGBTQ + και τους συμμάχους της αυτόν τον μήνα και κάθε μήνα». Το tweet περιελάμβανε τρεις εικόνες χαρακτήρων: Τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, τον Schwoz Schwartz από το Henry Danger [Χένρι Ο Επικίνδυνος στα ελληνικά] και την Korra από το Avatar: The Legend of Korra.

Πολλοί φανς της σειράς είχαν στο παρελθόν υποστηρίξει ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι ομοφυλόφιλος, αλλά το Nickelodeon δεν είχε προσδιορίσει ποτέ κατά το παρελθόν την ακριβή ταυτότητά του. Πάντως, οι απαντήσεις στο tweet απενεργοποιήθηκαν.

Η αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο και animator Στίβεν Χίλενμπεργκ για το Nickelodeon είναι από τα πιο δημοφιλή παιδικά προγράμματα εδώ και 21 χρόνια. Το 2005, ο δημιουργός της εκπομπής είπε ότι θεωρεί τους SpongeBob και Patrick ως asexual, όταν συντηρητικές ομάδες επιτέθηκαν στην εκπομπή για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. «Ποτέ δεν τους είχαμε γκέι. Τους θεωρώ σχεδόν asexual. Απλώς προσπαθούμε να είμαστε αστείοι και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σόου».

Leave a Reply