ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! (ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ)

Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά σας να δουν όλες τις σειρές που δεν τα αφήσατε να δουν την υπόλοιπη χρονιά, σωστά; Είναι επίσης η σωστή εποχή να κυνηγήσουν όσα Pokemon προλαβαίνουν πριν αρχίσουν τα μαθήματα… Καλά δεν λέω;

Αν συμφωνείτε, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να διαβάζετε αυτό το άρθρο! Αν πάλι διαφωνείτε, συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ελπίζω ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον. Μέσα στις επόμενες λέξεις κρύβεται μια άκρως απόρρητη αποστολή για να γίνουν τα παιδιά σας μυστικοί πράκτορες για να σώσουν τον πλανήτη.

Το καλοκαίρι εξάλλου πιστεύω ότι είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να αφήσουν τα παιδιά την φαντασία τους ελεύθερη, να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους και να καταπιαστούν με κάτι που πραγματικά τους αρέσει. Κάτι που έχω διαπιστώσει ότι αρέσει σε πολλά παιδιά είναι να γίνουν μυστικοί πράκτορες. Και εδώ δεν θα μιλήσουμε για τυχαίους πράκτορες, αλλά Πράκτορες του Πλανήτη!

Οι Πράκτορες του Πλανήτη, λοιπόν, είναι μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας της Περιβαλλοντοπόλ που προσπαθεί να προστατέψει… σωστά το μαντέψατε: τον πλανήτη. Η Περιβαλλοντοπόλ αναζητά διαρκώς παιδιά, για να γίνουν πράκτορες και να αναλάβουν αποστολές για την προστασία του πλανήτη καθώς οι ενήλικες έχουν αποτύχει. Αν δεν με πιστεύετε – ότι όλα αυτά που λέω είναι αλήθεια και ότι τέτοια παιδιά υπάρχουν ανάμεσα μας – τότε θα πρέπει να διαβάσετε τα βιβλία μου και την σειρά Πράκτορες του Πλανήτη. Αρκεί πάντως για τώρα να σας πω ότι τα παιδιά αυτά πραγματικά υπάρχουν! Αλήθεια! Και στα βιβλία, και εκτός.

Καλούμε παιδιά να γίνουν πράκτορες εδώ και χρόνια. Απο το 2009, πριν γεννηθούν τα βιβλία, με αυτή την προσέγγιση η ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, δραστηριοποιείται σε σχολεία αλλά και σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό που στοχεύουν στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών.

Ευτυχώς όμως δεν χρειάζεται ένα παιδί να βρίσκεται στο σχολείο ή σε κάποιο φεστιβάλ ή να έχει κάποιο απο τα βιβλία μου για να γίνει Πράκτορας του Πλανήτη. Μπορεί και από το σπίτι, με τη δική σας βοήθεια, αυτό το καλοκαίρι!

Πως ξεκινάμε λοιπόν; Το παιδί σας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής απλά βήματα:

Βήμα 1º: Επισκέπτεται το www.planetagents.org και συμπληρώνει ηλεκτρονικά την πρακτορική του ταυτότητα, ώστε να λαμβάνει μηνύματα και αποστολές κατευθείαν από την Περιβαλλοντοπόλ.

Βήμα 2º: Τυπώνει την πραγματική του πρακτορική ταυτότητα που θα λάβει στο e-mail σας ή το δικό του. Συμπληρώνει όνομα, πρακτορικό ψευδώνυμο και δαχτυλικό αποτύπωμα.

Βήμα 3º: Αναλαμβάνει την πρώτη του Αποστολή!

Για να ξεκινήσετε σας προτείνω μια αποστολή παρακάτω. Πολλές άλλες αποστολές, πληροφορίες, κωδικοποιημένα μηνύματα, τζάγκουαρ, αγελάδες, κακούς που τους λενε Πουφ, Πιφ και Βαμπίρη Ενεργεία, και άλλα πολλά θα βρείτε στα βιβλία μου, στο Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, και στο Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ, των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Καλή επιτυχία, Πράκτορες, μικροί και μεγάλοι!

event_5691 12592262_1150619901637799_5409496768008672305_n

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

Μόνο για γενναίους, ατρόμητους Πράκτορες του Πλάνητη!!!

Γιατί να αναλάβεις την Αποστολή: Το πλαστικό είναι πλέον ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα, με μια σούπα πλαστικών – δέκα φορές το μέγεθος της Ελλάδας- να επιπλέει στον Ειρηνικό. Τέτοιες μικρότερες σούπες υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, και στη Μεσόγειο, και αποτελούνται από μικρά και μεγάλα πλαστικά σκουπίδια που έχουν καταλήξει στη θάλασσα. Από τις σούπες αυτές κινδυνεύουν όχι μόνο θαλάσσιοι οργανισμοί που τρώνε το πλαστικό νομίζωντας ότι είναι τροφή, αλλά και εμείς οι άνθρωποι που τρώμε ψάρια τα οποία μπορεί να έχουν καταπιεί μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού.

Τι πρέπει να κάνεις: Η αποστολή σου είναι να περιορίσεις όσο μπορείς τη χρήση πλαστικού. Και συγκεκριμένα να προσπαθήσεις για μία εβδομάδα να μην αγοράσεις για το σπίτι σου τίποτα φτιαγμένο από πλαστικό! Δηλαδή, όταν πας στο σουπερμάρκετ ή στη λαϊκή, να παίρνεις σακούλες παλιές ή υφασμάτινες. Να παίρνεις παγούρι για το νερό σου στην παραλία αντι να αγοράζεις πλαστικό μπουκάλι νερού. Να μη χρησιμοποιείς πλαστικό καλαμάκι για τον χυμό σου, αλλά κάποιο ποτήρι. Να προτιμάς προϊόντα με χάρτινη συσκευασία. Και βέβαια, είμαστε σίγουροι οτι θα ανακαλύψεις και άλλους τρόπους για να ολοκληρώσεις την Αποστολή: Τέλος στα Πλαστικά για μια Εβδομάδα!

Το θέμα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι πώς μπορούμε να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού σε καθημερινή βάση. Δεν είναι πάντα εύκολο ούτε μπορεί κανείς να το αποφύγει τελείως. Αν όμως κάνουμε μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας, μπορούμε να επιτύχουμε σε μεγάλο βαθμό την αποστολή μας. Μπορεί μετά να αποφασίσουμε να συνεχίσουμε για δύο εβδομάδες, έναν μήνα ή και όσο περισσότερο μπορούμε!

Όταν ολοκληρώσεις την αποστολή, ενημέρωσε την Διοικητή Δ. στο e-mail τηςd@planetagents.org. Εκείνη θα σου στείλει ένα παράσημο για την πρακτορική σου ταυτότητα.

Καλή επιτυχία, Πράκτορες!

_VDS1133ok_55

Η Ελένη Ανδρεάδη είναι πρόεδρος και ιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Πράκτορες του Πλανήτη» και συγγραφέας. 

Leave a Reply