Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η οδική ασφάλεια μέσα απο τα μάτια των παιδιών

Η οδική ασφάλεια μέσα απο τα μάτια των παιδιών. Μια έκθεση ζωγραφικής αλλιώτικη από τις άλλες, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ανοίγει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall”.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, «Συμμαχία για την Ελλάδα» και τη χορηγία 23 εταιρειών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδήλωση, με θέμα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από μικρή ακόμα ηλικία.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προκήρυξε ουσιαστικά αυτόν τον ευρηματικό διαγωνισμό, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, να φτιάξουν μια ζωγραφιά με θέμα: «Ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές-συμβουλές στους γονείς» και να την στείλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα. Από τις ζωγραφιές αυτές, αποφασίστηκε να εκτεθούν οι 214, που παραχωρήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων, εκ των οποίων 12 θα επιλεγούν για να κοσμήσουν το ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018.Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ

Leave a Reply