ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HALLOWEEN-ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Ιδέες για το HaloweenΤο Halloween ξεκίνησε από την Ιρλανδία πριν πολλά χρόνια αλλά πλέον έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί στην χώρα μας να μην γιορτάζεται επίσημα (ακόμα), αλλά πλέον οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες μας μαθαίνουν γι’ αυτό από το σχολείο, τα μέσα ενημέρωσης και τους φίλους τους. Με αφορμή το Halloween σας δείχνουμε 3 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά, συνδυάζοντας φαντάσματα, μούμιες, αράχνες με… την ενίσχυση της λεπτής κίνησης και του οπτικοκινητικού τους συντονισμού (συντονισμός κινήσεων ματιών και χεριών). Ιδέες για το Halloween, λοιπόν!

Ιδέες για το Haloween

  1. Ιστός αράχνης

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάστε με μαρκαδόρο έναν μεγάλο ιστό αράχνης. Δώστε στο παιδί μαύρη χοντρή κλωστή, σύρματα πίπας, πομ πομ ή ό,τι άλλο φανταστείτε και ζητήστε του να τα κολλήσει πάνω στις γραμμές που έχετε κάνει.

haloween crafts

  1. Σκιές στο φεγγάρι

Χρωματίστε χάρτινα πιατάκια με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως ακριβώς τα χρώματα μιας πανσελήνου. Εκτυπώστε εικόνες που να ταιριάζουν στο πνεύμα του Halloween (για παράδειγμα, μάγισσα, φάντασμα, κολοκύθα, νυχτερίδες κ.λπ.) και βάλτε τες σε ένα μαύρο χαρτόνι. Σχεδιάστε το περίγραμμα πάνω στο μαύρο χαρτόνι (ή αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ζητήστε να το σχεδιάσει εκείνο). Το παιδί κόβει το μαύρο χαρτόνι και το κολλάει πάνω στο ζωγραφισμένο πιάτο. Οι σκιές στο φεγγάρι είναι έτοιμες!

haloween hot dogs

  1. Mummydogs

Τα hotdogs όπως δεν τα έχετε ξαναδεί! Θα χρειαστείτε ζύμη για τυροπιτάκια την οποία μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας (μία από τις καλύτερες ασκήσεις για ενδυνάμωση των δακτύλων και γενικά των άνω άκρων είναι το ζύμωμα και το άνοιγμα με πλάστη!), μικρά λουκάνικα και ζαχαρωτά ματάκια (τα βρίσκετε συνήθως σε ζαχαροπλαστείο- εναλλακτικά αντί για μάτια μπορείτε να βάλετε μικρά κομμάτια τυρί που λιώνει). Κόβετε τη ζύμη σε μικρές λωρίδες και αφήνετε το παιδί να τυλίξει τα λουκάνικα σαν να είναι μούμιες. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή έως ότου η ζύμη να πάρει χρώμα. Στο τέλος τοποθετείτε τα μάτια. Καλή σας όρεξη!

Τις ιδέες για το Halloween, κατάλληλες για όλα τα παιδιά, όλων των ικανοτήτων μας έδωσε το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Η Σταυρούλα Δρογκάρη είναι Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στην εξειδικευμένη ομάδα εργοθεραπείας του Εργαστηρίου Ψυχοκινητικής (Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια | Τ 210 8 100 508 ). 

Leave a Reply