ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Λαβύρινθοι από γιαούρτι και πυραμίδες από πατάτες…Την πρώτη φορά που είδα την 5χρονη κόρη μου να σχηματίζει αστέρια με τα φασόλια στο πάτωμα η πρώτη μου σκέψη σίγουρα δεν ήταν ότι έχω έναν μικρό καλλιτέχνη στο σπίτι.

Σύντομα όμως κατάλαβα πόσο σημαντικό για εκείνην είναι να δίνει όγκους και σχήματα στα πράγματα –σε όλα τα πράγματα- εξελίσσοντας συνεχώς τις δεξιότητές της και ανακαλύπτοντας κάθε φορά καινούργια υλικά. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να κυνηγάω τις δημιουργίες της με μια…σκούπα και την ενθαρρύνω περισσότερο να ζωγραφίζει, να φαντάζεται, να κατασκευάζει. Ξεκίνησα να την εφοδιάζω με περισσότερα… εργαλεία. Πινέλα, χρώματα, ψαλίδια, κόλλες, κορδέλες αλλά και κουτιά από γάλα, αυγοθήκες, όσπρια. Η τέχνη ξεκινάει από τα πάντα και καταλήγει παντού. Και είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Είναι η ώρα της και η ώρα μας μαζί της. Είναι ο τρόπος να φέρει τον κόσμο στα δικά της μέτρα.

glad-press-n-seal-crafts-6

Ανεξάρτητα όμως από πιθανούς μελλοντικούς “θριάμβους”, έχουμε πολλούς λόγους να ενθαρρύνουμε τις καλλιτεχνικές τάσεις των παιδιών μας:

  • Η τέχνη βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Τα παιδιά αναγκάζονται να αφομοιώσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών για ό,τι τα περιβάλλει.
  • Η τέχνη, και ειδικά οι κατασκευές, αναπτύσσουν τις δεξιότητες λεπτής κινητικότητας των παιδιών.Ψαλίδι, κόλλες, πηλός, πλαστελίνε, βελτιώνουν τον συντονισμό κινήσεων των λιλιπούτειων καλλιτεχνών και προάγουν τη σχολική τους ετοιμότητα.
  • Η τέχνη καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την ικανότητα των παιδιών να σκέφτονται “έξω από του κουτί”. Η δημιουργικότητα είναι αυτή που θα κάνει το μυαλό τους να σκέφτεται ευέλικτα και καινοτόμα. Και αυτό ακριβώς χρειάζονται για να κάνουν τον κόσμο τους καλύτερο!

15390880_1834344463513504_3314969416254988715_n

Και αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν: Ο υπερνόστιμος διαγωνισμός Kinder Chocolate Gallery αναδεικνύει –για τρίτη φορά- μοναδικά έργα τέχνης! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε τα κατάλληλα υλικά και να τα αφήσετε να…εκθέσουν τα έργα τους. Για αυτό και εγώ δεν βλέπω την ώρα να φωτογραφίσω τα έργα της και να τα «ανεβάσω»! Εξάλλου αυτός είναι και ένας τρόπος να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της στις γιορτές (και να μην ενοχλεί τα αδέρφια της). Ανεβάστε και εσείς μαζί τις μοναδικές δημιουργίες τους στο Kinder Chocolate Gallery και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για μοναδικά δώρα. Γιατί και φέτος η χαρά έχει τη γεύση της δημιουργίας! Κάθε στιγμή χαράς είναι στιγμή Kinder Chocolate!

Tips

  • Δημιουργήστε έναν χώρο στον οποίο το παιδί σας μπορεί να πειραματίζεται και να λερώνει.
  • Περάστε χρόνο μαζί με το παιδί σας, δημιουργήστε μαζί.
  • Μην κατευθύνετε το παιδί σας, αφήστε το να επιλέξει χρώματα, υλικά και σχήματα. Μην το διορθώνετε.
  • Συζητήστε μαζί του για τα υλικά που χρησιμοποίησε και τα χρώματα που επέλεξε.

Leave a Reply